Βασιλικός: Χάθηκε για τον τουρισμό και το πρώτο 4μηνο του 2021 (VIDEO)

Βασιλικός: Χάθηκε για τον τουρισμό και το πρώτο 4μηνο του 2021 (VIDEO)

Για τη Θεσσαλονίκη έχει χαθεί ήδη το πρώτο 4μηνο του 2021. Χωρίς εκθεσιακό, συνεδριακό τουρισμό, χωρίς city break, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό πριν το Μάιο του 2021.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ΠΟΞ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο το 2021 θα μπορούμε να έχουμε μια πρόβλεψη για την τουριστική χρονιά και μάλιστα προς το τέλος του 2021.

Το πρώτο 4μηνο του 2021 είναι σίγουρα χαμένο ακόμη και αν οι εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο είναι θετικές. Κι’ έτσι ακόμη, προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν γιατί δεν ξέρουμε ποιες αεροπορικές εταιρίες, ποιο tour operators θα έχουν επιβιώσει.

Ο κ. Βασιλικός είπε πως το 2020 ήταν μια τόσο άσχημη χρονιά για τον τουρισμό, που δεν υπάρχουν ούτε αριθμοί, ούτε νούμερα παρά μόνο η καλή παρακαταθήκη που έγραψε ο ελληνικός τουρισμός για το μέλλον. Με πληρότητες κάτω του 25% και κλειστά το 40% των ξενοδοχείων, δεν μπορούμε να μιλάμε για νούμερα, τόνισε ο κ. Βασιλικός.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι ο τουρισμός και φυσικά ο ξενοδοχειακός κλάδος χρειάζονται μεσοπρόθεσμα, ισχυρά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση γιατί ο χειμώνας, μπροστά μας, θα είναι δύσκολος.

Παράλληλα ο κάδος θα πρέπει να ανασχεδιάσει τη στρατηγική του, το προϊόν του, πάνω σε δυο βασικούς πυλώνες, το περιβάλλον και την τεχνολογία, που θα δώσουν πολύ μεγαλύτερη υπεράξια στις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τη δήλωση του κ. Βασιλικού:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ