ΒΕΘ: Ασπιρίνες τα μέτρα Σταϊκούρα- ανοίξτε το λιανεμπόριο

ΒΕΘ: Ασπιρίνες τα μέτρα Σταϊκούρα- ανοίξτε το λιανεμπόριο

Για δημιουργία ψεύτικων ελπίδων και σκωτσέζικο ντους στους ανθρώπους του λιανεμπορίου κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης αναφερόμενο στο μπλόκο της τελευταίας στιγμής που μπήκε στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της πόλης.

«Τα πισωγυρίσματα και οι αλλαγές των αποφάσεων που έχουν άμεση σχέση με τις ζωές των ίδιων των εμπόρων δεν βοηθούν. Αντιθέτως δημιουργούν απογοήτευση και προβληματισμό. Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Το ίδιο όμως και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της στην αγορά και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «μετά από τόσους μήνες πιστής τήρησης των μέτρων, οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης».

«Τα μέτρα  που ανακοινώθηκαν, σήμερα, από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αποτελούν μία μικρή ανακούφιση, ωστόσο μοιάζουν με «ασπιρίνες» για ανθρώπους που έχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω της πανδημίας και έχουν ταλαιπωρηθεί από το πολύμηνο lockdown και τα μέτρα ακορντεόν» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης επισημαίνοντας «κατανοούμε πως η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι επιβαρυμένη, ωστόσο δεν είναι το λιανεμπόριο αυτό που την επιβαρύνει, τα κρούσματα αυξάνονται ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι κλειστές.   Κατά συνέπεια καλούμε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν τα δεδομένα δίνοντας τη δυνατότητα άμεσου ανοίγματος των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top