ΒΕΘ: Θετικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

ΒΕΘ: Θετικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Για ουσιαστική βοήθεια τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους εργαζόμενους κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αναφερόμενο στις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε, χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό θα δώσουν ανάσα στις επιχειρήσεις, την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, στο 22%, η μειωμένη προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και για τις εταιρίες στο 70% φέτος και στο 80% από το 2022 κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση δίνοντας οξυγόνο στις επιχειρήσεις που εν μέσω κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας».

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν θετικό πρόσημο. Ευελπιστούμε, επιπρόσθετα, η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα έως και το 2022, να λάβει μόνιμο χαρακτήρα» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top