Βοτσαρίδης: Ισχυρή ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην επόμενη μέρα

Βοτσαρίδης: Ισχυρή ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην επόμενη μέρα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

O ασφαλιστικός κλάδος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, θα έχει πολύ ισχυρή ανάπτυξη , ευθέως ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ, δραστηριοποιούμενος σε νέους άξονες, μέσα από ΣΔΙΤ στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης αλλά και μέσω της δημιουργίας Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Τα παραπάνω τόνισε ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης,  πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστική στο πλαίσιο του ανοικτού μέρους της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Εταιρείας, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της  αλλά και την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ.

Ο κ, Βοτσαρίδης τόνισε την πεποίθησή του ότι το προφίλ της Θεσσαλονίκης αλλάζει και η INTERLIFE, “σαν φανατικός υπέρμαχος της αποκέντρωσης, διατήρησε την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, της οποίας η επόμενη ημέρα είναι υποσχόμενη”.

Ο κ. Βοτσαρίδης είπε πως ο ελληνικός ασφαλιστικός κλάδος ξεκινάει από ένα πολύ χαμηλό σημείο, σε σχέση με την Ευρώπη, αφού συμμετέχει μόνο σε ποσοστό 2% στο ΑΕΠ, όταν στην ΕΕ η συμμετοχή του κλάδου  είναι στο 8%. Ξεκινώντας από αυτό χαμηλό σημείο, ο ασφαλιστικός κλάδος θα έχει επιθετική ανάπτυξη και ανάλογη με αυτή της εθνικής οικονομίας , που σημειωτέον προβλέπεται 3,5%-4%,  ανάλογα και με τις επενδυτικές επιλογές που θα κάνουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Η χώρα, είπε ο επικεφαλής της INTERLIFE, βρίσκεται μπροστά σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης, με έμφαση στην καινοτομία, την πράσινη οικονομία, τις ψηφιακές υποδομές , καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης  ανοίγει τις πλέον αισιόδοξες προοπτικές στην περίοδο μετά τη Μεταπολίτευση.

Σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον που διαμορφώνεται, η INTERLIFE,  παρά τις ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία και την κοινωνία, μπήκε δυναμικά στο 2021, αυξάνοντας την παραγωγή της κατά 9,2% , έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος και, επιτυγχάνοντας κέρδη 8,2 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε η INTERLIFE κράτησε σταθερή πορεία στο δύσκολο 2020, αυξάνοντας μάλιστα τις επενδύσεις της κατά 10%, σε μία χρονια που είχε λειτουργικά κέρδη 20 εκατ. ευρώ και έδωσε στους μετόχους της συνολικό μέρισμα 2,2 εκατ. ευρώ, με τον τίτλο της να γράφει μερισματική απόδοση 3,09%.

Τζιτζικώστας: Η Κεντρική Μακεδονία πρωταθλήτρια στην εξωστρέφεια

Το ανοικτό μέρος της Γ.Σ της INTERLIFE τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας  ο οποίος συγχάρηκε την Εταιρεία της Θεσσαλονίκης για τη σταθερή ανοδική της πορεία σε αυτά τα 30 χρόνια της παρουσίας της στην ασφαλιστική αγορά.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη είναι Νο1 σε εξαγωγές, στον αριθμό των εισερχόμενων τουριστών, στις απορροφήσεις πόρων του ΕΣΠΑ, θα είναι και η Πιο Εξωστρεφής Περιφέρεια της χώρας μας και η πιο φιλική απέναντι στις επιχειρήσεις, μέσα από την e-Περιφέρεια αλλά κυρίως με την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές, που απορροφούν το 87% του προϋπολογισμού της.

Η ΠΚΜ επενδύει 2 δισ. ευρώ σε 1.036 έργα και δράσεις ενώ έχει ξεκινήσει το πλέον εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, της ενοποίησης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου. Η Περιφέρεια επίσης έχει εξασφαλίσει πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της ΔΕΘ, ενώ επιπλέον υλοποιεί 116 έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης , αντιπλημμυρικά σε 19 πόλεις , νέα σχολεία, ανακαινίσεις δεκάδων δημοσίων κτιρίων, ενώ το Νοέμβριο θα γίνουν και τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Βεργίνας. Η Περιφέρεια επενδύει σε υποδομές οικονομικές και κοινωνικές ενω θα αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το οδικό της δίκτυο μέσα από το μεγαλύτερο ΣΔΙΤ, για τέτοιο έργο, που θα υλοποιηθεί στη χώρα μας.

Τόσο ο κ. Βοτσαρίδης , όσο και ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκαν στις μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας, μέσα από την μόχλευση και αξιοποίηση των τεράστιων πόρων που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του επόμενου ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ξένων επενδυτών επάνω της, ενώ η Θεσσαλονίκη τείνει να αναδειχθεί σε πόλο Καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ