Ζέρβας: Μη ρεαλιστική η άρση του lockdown

Ζέρβας: Μη ρεαλιστική η άρση του lockdown

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από το θέμα της εξέλιξης της πανδημίας ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιείται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, «όσο οι δείκτες του ιικού φορτίου, όσο τα κρούσματα βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, όσο είναι φορτωμένες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο βλέπουμε αυτούς τους αριθμούς διασωληνωμένων, των συμπολιτών μας και των συμπατριωτών μας που καταλήγουν, καμία σκέψη, καμία ημερομηνία για ελάφρυνση του lockdown, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, δεν είναι ρεαλιστικές».

Πρόσθεσε δε, ότι ημερομηνίες που λέγονται για 7, 14 ή 21 Δεκεμβρίου, τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν καμία βάση. «Όσο υπάρχει ένα ιικό φορτίο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του Νοεμβρίου όταν αναζωπυρωνόταν το κύμα της πανδημίας στην πόλη μας, προφανώς οποιοδήποτε άνοιγμα θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια, αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα, ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο, όχι στο τρίτο κύμα, αλλά όπως μου το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάχτυλος, σε αναζωπύρωση», σημείωσε.

Με τη συμφόρηση, όπως είπε στη συνέχεια, που υπάρχει στα νοσοκομεία, ακόμα και μέσα στις γιορτές αν ανοίξουμε πρόωρα, επιπόλαια την αγορά και επιτρέψουμε συνωστισμούς, θα έχουμε πολύ σύντομα τα ίδια άσχημα αποτελέσματα. Ο ίδιος επανέλαβε την άποψή του να μην ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι υπάρχει μια συγκρατημένη ανακούφιση από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του lockdown στην πόλη αρχίζουν να αποδίδουν, ωστόσο, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.  Επιπλέον, μεταφέροντας την εικόνα που έχει, εκτίμησε ότι η εστίαση δεν θα ανοίξει ούτε τα Χριστούγεννα, θα γίνει πρώτα ένα χαλάρωμα του λιανεμπορίου, μια κλιμακωτή άρση του lockdown.

«Η υγεία πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για επαγγελματίες και επιχειρηματίες και αυτή ήταν η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό» είπε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απάντηση του πρωθυπουργού ότι ο στόχος του είναι και το Δεκέμβριο να συνεχιστεί η στήριξη όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε, ότι και ο δήμος προσπαθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας, μέσα από μέτρα, όπως η απαλλαγή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων, απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου, κ.α.

(σ.σ. φωτογραφία αρχείου)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ