Ζωντανό το deal για τα “El Greco” και “Olympic”

Ζωντανό το deal για τα “El Greco” και “Olympic”

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Γραφειοκρατικές διαδικασίες και covid-19 καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του μεγάλου deal που αφορά στην αγορά των δύο όμορων ξενοδοχείων, «Εl Greco» και «Olympic», από μεγάλο ισραηλινό fund.

Ωστόσο η διαπραγμάτευση παραμένει ζωντανή ενώ από πλευράς των αγοραστών έχουν ήδη καταβληθεί ποσά, έναντι των συμφωνημένων τιμημάτων εξαγοράς. Η εξαγορά, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, πιθανότατα θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον.

Όπως έχει γράψει το GRTimes.gr, οι Ισραηλινοί πρόκειται να επενδύσουν συνολικά για την μετατροπή των δύο ξενοδοχείων σε ένα, περί τα 18 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο fund, με τοποθετήσεις και στην αμερικανική ήπειρο, έχει στρέψει επενδυτικά την προσοχή του στην Ευρώπη ενώ φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Ελλάδα και Κύπρο.

Στη σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι οι τρεις χώρες, Ελλάδα- Ισραήλ- Κύπρος, έχουν έρθει πολύ κοντά σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος και βεβαίως, στον ενεργειακό.

Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τα συγκεκριμένα δύο ξενοδοχεία πρωτοεκδηλώθηκε πριν περίπου ενάμισι χρόνο και σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη έδειχνε να προσελκύει ολοένα και περισσότερα βλέμματα από πλευράς Ισραήλ, με funds και επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύουν στην αγορά ακινήτων.

Οι επιχειρηματικές αυτές κινήσεις τουλάχιστον προσωρινά πάγωσαν, λόγω της πανδημίας. Στην παρούσα φάση οι περισσότεροι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, κάποιοι μετρούν καλύτερα και τις δυνατότητές τους, περιμένοντας να δούνε αν θα υπάρξει επόμενο κύμα του covid-19 και ποιας σοβαρότητας ενδεχομένως θα είναι.

Δύο ξενοδοχεία σε ένα

Τα δύο ξενοδοχεία, που ανήκουν σε διαφορετικές επιχειρήσεις, είναι στην κατηγορία των 3 αστέρων. Οι Ισραηλινοί επενδυτές θα τα αγοράσουν με σκοπό να δημιουργήσουν μία ξενοδοχειακή μονάδα 4αστέρων.

Το project, παρότι δεν προσθέτει δωμάτια στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης, οπωσδήποτε και κρίνεται ως σημαντικό καθώς θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών επί της οδού Εγνατίας, σε μία γειτονιά ( περιοχή Αντιγονιδών και Συγγρού) που  ανεβαίνει κατηγορία.

Το «El Greco», δυναμικότητας 90 δωματίων, ανήκει στην ΡΟΤΟΝΤΑ Α.Ε. και την οικογένεια Καραμούζη. Το «Οlympic», δυναμικότητας 52 δωματίων, παλαιότερα ανήκε στην οικογένεια Βαλσαμίδη, αλλά λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων πέρασε σε fund που διαχειρίζεται NPE’s, από το οποίο και θα αποκτηθεί από τους νέους ιδιοκτήτες.

Για το project έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη, σε προηγούμενο χρόνο, τεχνικοί από το Ισραήλ. Το έργο δημιουργίας ενός ξενοδοχείου από τις δύο μονάδες, αναμένεται να παρουσιάσει ξεχωριστό ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή τα δύο κτίρια διαφέρουν τυπολογικά και μορφολογικά.

Οι επόμενοι λίγοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την ολοκλήρωση του εν λόγω deal, αλλά και ευρύτερα για όσα επενδυτικά σχέδια βρίσκονταν σε στάδια διαπραγματεύσεων και ωρίμανσης των έργων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top