Θριάσιο: Η υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας

Θριάσιο: Η υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Με λουκέτο απειλείται πλέον το Τμήμα Αιμοδοσίας του Θριασίου Νοσοκομείου – Οι μισοί γιατροί απέμειναν να εξυπηρετούν το κοινό εδώ και τέσσερις μήνες – Εξαντλημένο πλέον το προσωπικό – «Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρει μεταξύ άλλων στο GRTimes.gr, ο νοσηλευτής ψυχικής υγείας του νοσοκομείου και μέλος της (ΠΟΕΔΗΝ), Παναγιώτης Παντέλης

Το… αίμα τους δίνουν οι εναπομείναντες γιατροί του Θριασίου Νοσοκομείου, προκειμένου να διεξάγονται ομαλά οι μεταγγίσεις στο Τμήμα Αιμοδοσίας. Μία μετάθεση ειδικευμένου ιατρού, αλλά και μία αναστολή λόγω μη εμβολιασμού ενός ακόμη, έχουν αφήσει πλέον μόλις δύο συναδέλφους τους να δουλεύουν για… τέσσερις, συντηρώντας μία κατάσταση η οποία, όπως αναφέρει στο GRTimes ο νοσηλευτής ψυχικής υγείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Παναγιώτης Παντέλης, «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί οι αιμοδοσίες να διεξάγονται προσώρας δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά μόνο οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να έρχεται εις πέρας η συγκεκριμένη αποστολή. «Το 50% του προσωπικού, λείπει εδώ και τέσσερις μήνες. Για να καταφέρει να επιβιώσει το τμήμα, δουλεύουν δύο γιατροί. Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη προβλήματα με τις αιμοδοσίες, αλλά σίγουρα θα προκύψουν ζητήματα αν εξακολουθήσει να επικρατεί η συγκεκριμένη συνθήκη», όπως λέει ο κ. Παντέλης.

Η ενίσχυση για το Θριάσιο θα αργήσει… έναν χρόνο

Έπειτα από τις προτάσεις του προσωπικού που εργάζεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έχει ήδη γίνει ένα βήμα προκειμένου να ενισχυθεί το ειδικευμένο ιατρικό δυναμικό του Τμήματος Αιμοδοσίας. Μιλώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα, το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει ένα άτομο για να ενισχύσει τους υπάρχοντες ιατρούς, αλλά πρόκειται για μία γραφειοκρατική διαδικασία η οποία κρατά περίπου έναν χρόνο».

Όπως ωστόσο, αναφέρει ο ίδιος, εκείνο που πρέπει να συμβεί είναι να φροντίσει η διοίκηση να ενισχύσει όσους έχουν παραμείνει στο συγκεκριμένο τμήμα, «είτε με γιατρούς, είτε με επικουρικό προσωπικό».

«Το πρόβλημα», ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παντέλης, «είναι υπαρκτό και υφίσταται». Και το συγκεκριμένο τμήμα κινδυνεύει με «λουκέτο», σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου η πανδημία έχει ήδη πλήξει τον αριθμό των αιμοδοσιών.. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τα lockdown πλήττουν τις αιμοδοσίες-Πρόεδρος ΕΚΕΑ: Να δίνουμε αίμα τακτικά και όχι μία φορά τον χρόνο

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στο ΑΠΘ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ