Θρίλερ με τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα – Καθυστερεί η ενημέρωση του Υπ. Υγείας

Θρίλερ με τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα – Καθυστερεί η ενημέρωση του Υπ. Υγείας

Με μία πολύ σύντομη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας λίγα λεπτά πριν την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας επιβεβαιώνεται το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα νέα μέτρα κατά της COVID-19.

“Επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Κατά πληροφορίες, στην συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ειδικών σχετικά με το τί πρόκειται να ισχύσει τις επόμενες ημέρες σε κίτρινες και κόκκινες περιοχές, σε μια ακόμη προσπάθεια να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η επιτροπή των ειδικών καλείται να αποφασίσει πώς να πρέπει να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες αλλά και πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν με την αγωνία επιχειρηματιών και εργαζομένων για το τι μέλλει γενέσθαι, σχεδόν ένα χρόνο πια από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων.

Τις τελευταίες ώρες πάντως, φούντωσαν οι πληροφορίες για επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στην Αττική.

Πάντως, φέρονται να συμφωνούν ώστε να υπαχθεί και η Πάτρα σε καθεστώς τοπικού lockdown καθώς το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα της Αχαϊας αυξάνεται διαρκώς. Εισηγήσεις για υπαγωγή σε καθεστώς τοπικού lockdown διατυπώνονται και για τη Χαλκίδα αλλά και για τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι εισηγήσεις, διευκρινίζεται ότι αφορούν τους δήμους και όχι τις περιφερειακές ενότητες.

Στις περιοχές που εισηγείται υπαγωγή σε καθεστώς lockdown, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο κλείσιματος καταστημάτων και σχολείων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ