Τι αλλάζει με τον αριθμό επιβατών και τα διαχωριστικά στα ταξί (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τι αλλάζει με τον αριθμό επιβατών και τα διαχωριστικά στα ταξί (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Να αλλάξει ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων επιβατών και να οριστούν οι τεχνικές προδιαγραφές για τα προστατευτικά διαχωριστικά που θα μπουν στα οχήματα τους, αναμένουν οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον Real Fm Θεσσαλονίκης και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, ο Κλήμης Λεοντιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ΕΡΜΗΣ».

Στη συνέντευξη του ο κ. Λεοντιάδης, χαρακτήρισε ως αστοχία της κυβέρνησης, τη δυνατότητα να μπορούν να μεταφέρουν τα ταξί μόνο έναν επιβάτη, με εξαίρεση τα ανήλικα και τα άτομα που χρίζουν ανάγκης.

Όπως έκανε γνωστό, σήμερα η Ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί επικοινώνησε με τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, θέτοντας το θέμα της αύξησης του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων επιβατών και όπως είπε ο κ. Λεοντιάδης, ο υφυπουργός είπε πως βρίσκει πάρα πολύ λογικό και σωστό το αίτημα.

«Βέβαια η κυβέρνηση επέλεξε να ακούει μόνο τους ειδικούς από υγειονομικής άποψης. Κόλλησε το θέμα κάπου εκεί… στον κ. Τσιόδρα που ήθελε αυτήν την εξέλιξη, αλλά νομίζω, σύμφωνα με αυτά  που μας είπε και ο κ.υφυπουργός, τις επόμενες μέρες θα λυθεί το θέμα, ώστε τουλάχιστον ένα άτομο ακόμα να επιβιβάζεται στο ταξί» ανέφερε πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής».

Αναμένονται οι τεχνικές προδιαγραφές για τα διαχωριστικά

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη, σήμερα συζητήθηκε και το θέμα για το διαχωριστικό που θα μπορούσε να έχει ένα ταξί, ως μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοϊό και που παράλληλα θα αποτελεί και ένα μέτρο προστασίας από περιστατικά εγκληματικότητας.

Επισήμανε πως μέχρι σήμερα, αρκετοί συνάδελφοι του εφάρμοσαν πατέντες ως διαχωριστικά, είτε με νάιλον, είτε με άλλους τρόπους και πως από τη στιγμή που και το επιβατικό κοινό και οι οδηγοί ζητούν το μέτρο, ζητήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών να ορίσει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

«Ή σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα βγει η υπουργική απόφαση που να λέει τι ακριβώς πρέπει να έχουμε. Ποιες θα πρέπει να είναι οι προδιαγραφές για να είμαστε καλυμμένοι» είπε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, προσθέτοντας πως τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν έγκριση τύπου, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Αίτημα στην Περιφέρεια για προσφορά μέτρων προστασίας

Όπως λέει στον Real Fm και στη Μαρία Σαμολαδά ο κ. Λεοντιάδης, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, δουλεύουν στην πόλη περίπου 400 ταξί, τα οποία έχουν 80% πτώση του τζίρου τους. Εκτίμησε πως από Δευτέρα που κάποια μέτρα θα χαλαρώσουν, θα βγουν όλα τα ταξί στην πόλη, αλλά πολλά θα αποσυρθούν, καθώς δεν θα υπάρχει δουλειά.

Μιλώντας για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από τους οδηγούς, επισήμανε πως τα σχετικά έξοδα ανέρχονται σε 10-15 ευρώ ημερησίως και πως για αυτό, «πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα, από τη στιγμή που υπάρχει και υποχρεωτικότητα της μάσκας και των αντισηπτικών κτλ, μήπως και μπορούμε να τα προμηθευτούμε με κάποιον τρόπο, από το κράτος το ίδιο, ως αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως».

Ανέφερε μάλιστα πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει χορηγήσει υγειονομικό υλικό σε άλλους κλάδους, θα μπορούσε να χορηγήσει και στα ταξί και πως έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, περιμένοντας απάντηση.

«Βέβαια προτεραιότητα έχουν τα νοσοκομεία μας και τα σώματα ασφαλείας, αλλά και τα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως πρέπει αναλόγως να προσεχθούν» είπε ο κ. Λεοντιάδης, προτείνοντας επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να αγοράζουν μάσκες κτλ, είτε σε τιμές χονδρικής, είτε σε τιμές προ κορωνοϊού.

Μιλώντας τέλος για την επόμενη μέρα, ανέφερε πως η οικονομική κρίση επιδεινώθηκε δραματικά από την πανδημία και πως ο κλάδος των ταξί έχει καταθέσει σειρά προτάσεων στα συναρμόδια υπουργεία, που όπως είπε πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να ανταποκριθούν για να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ