Τι είπε ειδικά για την ΝΑ μετάλλαξη σε Εύοσμο- Κορδελιό ο Νικ. Χαρδαλιάς

Τι είπε ειδικά για την ΝΑ μετάλλαξη σε Εύοσμο- Κορδελιό ο Νικ. Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ειδικά για τη διασπορά στην χώρα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού.

Βασικά το cluster αυτής της μετάλλαξης είναι στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και κυρίως στην Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου. Σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και για δύο κρούσματα σε άλλο δήμο, που σχετίζονται με το του συγκεκριμένου δήμου. Τόνισε ότι τους επιδημιολογικούς απασχολούν δύο ζητήματα απασχολούν τους επιδημιολόγους: το πρώτο αφορά την εύρεση των δύο ακόμη κρουσμάτων της μετάλλαξης σε άλλο δήμο, και το δεύτερο η σύνδεσή του με την εισαγωγή του από τρίτη χώρα.

Υπογράμμισε τη σημασία της ιχνηλάτισης των κρουσμάτων. «Όλα αυτά δημιουργούν έναν μεγάλο προβληματισμό, έναν μεγάλο συναγερμό. Παραμένουμε σε πλήρη επαγρύπνηση, οι ιχνηλατήσεις που γίνονται είναι κάθετες και οι στεγανοποιήσεις τόσο των συγκεκριμένων κρουσμάτων και όλων των στενών επαφών τους είτε είναι high είτε low risk γίνεται με ξεχωριστή επιμέλεια» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής έχει σχετιστεί με μειωμένη ανοσολογική απόκλιση και υπάρχει μία ένδειξη ότι μπορεί να έχει μία επίδραση με τον εμβολιασμό για αυτό και προσπαθούμε να την περιχαρακώσουμε σημείωσε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ