Τι ισχύει με τον εξωδικαστικό μηχανισμό – Χρήσιμες οδηγίες για οφειλέτες (VIDEO) 

Τι ισχύει με τον εξωδικαστικό μηχανισμό – Χρήσιμες οδηγίες για οφειλέτες (VIDEO) 

Χρηστικές οδηγίες προς τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό έδωσε στην εκπομπή «Από τις έξι» η δικηγόρος Άννα Κορσάνου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κορσιάνου παρουσίασε τα στάδια για το πώς μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενημερώνοντας ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ενός δικηγόρου.

«Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τη διαδικασία μόνος του, με τους κωδικούς TAXIS μπαίνοντας στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η πλατφόρμα ονομάζεται “Αίτηση Εξωδικαστικού Μηχανισμού”» είπε η κ. Κορσάνου κάνοντας λόγο για καθολική ρύθμιση των οφειλών σε Εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες.

Σύμφωνα με την ειδικό, στην πράξη πολλοί δανειολήπτες δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους γιατί χρειάζεται αρκετή προσοχή.

«Πρέπει να κριθούν βιώσιμοι οι δανειολήπτες που μπαίνουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό για να τους γίνει μία πρόταση», ενώ όπως διευκρίνισε, οι οφειλές προς μία τράπεζα δεν πρέπει να ξεπερνούν το 90% του δανεισμού.

Πτώχευση ή εξωδικαστικός μηχανισμός

«Άνθρωποι που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία σαφώς και τους συμφέρει η πτώχευση και όχι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, αλλά για οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων που έχουν δημιουργηθεί από το ελεύθερο εμπόριο, αν διαγραφούν αυτές οι οφειλές επηρεάζουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Πρέπει να δει και τις συνέπειες που θα έχει», επισήμανε η δικηγόρος. Και όπως τόνισε, ο πτωχευτικός νόμος δεν είναι κάτι εύκολο, θέλει μεγάλη υπομονή.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top