Τι λέει ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τη φωτιά στο ΚΥΤ

Τι λέει ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τη φωτιά στο ΚΥΤ

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε έξω από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος, η πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το ΚΥΤ, στην Βορειοανατολική του πλευρά, έξω από την περίμετρο και μέχρι στιγμής, με βάση και την κατεύθυνση του ανέμου, δεν φαίνεται να απειλείται ο καταυλισμός.

Ο κ. Στάντζος ανέφερε πως η φωτιά έχει ένταση και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χωρίς δασικό δρόμο από τον οποίο θα μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και την κατάσβεση της δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτήν την ώρα.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός για φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου (VIDEO)

Είναι σε θαμνώδη έκταση που έχει ξανακαεί στο παρελθόν ψιλοπεριμένεμαμε μέχρι τις 29 Σεπτ λόγω των δύο κρουσμάτων και περιμένουμε αύριο αποτελέσματα

Προετοιμασμένες οι αρχές

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr εξάλλου, η δημοσιογράφος Βιολέτα Τριπόδη, διευθύντρια της Σαμιακής Τηλεόρασης, μέχρι στιγμής επισήμως δεν είναι γνωστά τα αίτια της φωτιάς, ωστόσο οι αρχές ήταν προετοιμασμένες για αυτό το ενδεχόμενο, μετά και την ανακοίνωση του υγειονομικού αποκλεισμού του ΚΥΤ μέχρι  τις 29 Σεπτέμβρη, λόγω των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που υπήρξαν σήμερα (μία γυναίκα και ένας άνδρας από το Κογκό και την Γκάμπια αντίστοιχα χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους) .

Άλλα 50 δείγματα από πιθανές επαφές των δύο κρουσμάτων έχουν σταλεί στην Αθήνα και τα αποτελέσματα των τεστ αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Πρόκειται για μετανάστες και μέλη ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο ΚΥΤ, ενώ υπάρχουν φόβοι πως θα βρεθούν και άλλα άτομα θετικά στον κορωνοϊό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top