Τι συζήτησε ο Κοντοζαμάνης στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Τι συζήτησε ο Κοντοζαμάνης στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Ηρακλής Τσανικίδης, αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr ότι ο κ. Κοντοζαμάνης είδε στην πράξη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, υποσχόμενος ότι θα λυθούν.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Σύμφωνα με τον κ. Τσανικίδη ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε τους χώρους του νοσοκομείου και είδε στην πράξη «τι τραβάμε εμείς οι γιατροί».

«Επισημάναμε τα προβλήματα του νοσοκομείου στον κ. Κοντοζαμάνη και ζητήσαμε τη βοήθειά του προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των κλινικών Covid-19. Εκείνος συνειδητοποίησε τι τραβάμε, καθώς είμαστε ένα νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και καλούμαστε να πολεμούμε τον κορωνοϊό, αλλά και να αντιμετωπίζουμε και την καθημερινή νοσηρότητα», αναφέρει στο GRTimes.gr.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, θα εξετασθεί η λύση μεταφοράς των περιστατικών από την Κατερίνη στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα αποσυμφορηθούν με τη σειρά τους, διακομίζοντας περιστατικά στις επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές

«Έπεσε μία λύση στο τραπέζι. Εμείς θέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και από εκεί και πέρα θα συσκεφθεί ο κ. Κοντοζαμάνης με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να βρεθούν λύσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Μαζί με τον κ. Κοντοζαμάνη, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, αλλά και η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, κ. Ασημίνα Γκάγκα.

«Με την κ. Ασημίνα Γκάγκα μιλήσαμε για τα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούμε. Η ίδια ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη, καθώς ανέφερε ότι πληρούμε τα στάνταρ μεγάλων νοσοκομείων, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο κ. Τσανικίδης.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Στο νοσοκομείο σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο, δε φαίνεται η μείωση των κρουσμάτων. Οι εισαγωγές είναι συνεχείς, υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες κλίνες Covid-19. Η διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ είναι 10/10, ενώ γεμάτες είναι επίσης οι 4 ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν στα χειρουργεία. Τέλος, αυτή την ώρα πραγματοποιείται διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ