Τηλεδιάσκεψη επιχειρηματιών με την Άννα Ευθυμίου

Τηλεδιάσκεψη επιχειρηματιών με την Άννα Ευθυμίου

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν ενταθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τέθηκαν στο «τραπέζι» της τηλεδιάσκεψης που είχαν μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης -«Νέοι Ορίζοντες» με τη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου.

Την τηλεδιάσκεψη, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ζήτησε η κυρία Ευθυμίου σε συνέχεια της επιστολής που έλαβε προ ημερών από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Ιωάννη (Στάθη) Φωτιάδη με τις προτάσεις του για την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης ο κ. Φωτιάδης επισήμανε πως τα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση -όπως η επιδότηση του μισθολογικού και η μείωση του φορολογικού κόστους, καθώς και η παροχή ρευστότητας με επιδότηση επιτοκίου για κεφάλαιο κίνησης- κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, υπογράμμισε, πως μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα ως προς την περαιτέρω μείωση του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών και πως ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να υλοποιηθεί ταχύτατα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ- «Νέοι Ορίζοντες» επέμεινε, επίσης, στη βελτίωση της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα και στην άρση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Ο κ. Φωτιάδης επισήμανε ακόμη την ανάγκη επιτάχυνσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και της ταχύτατης υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους προκειμένου η χώρα να αποφύγει την είσοδό της σε ένα νέο σπιράλ βαθιάς ύφεσης.

Επίσης, τόνισε τη σημασία που έχουν για την ελληνική οικονομία οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα και ζήτησε τη στήριξή τους από την κυβέρνηση, καθώς –όπως είπε- αυτές μπορούν να παράξουν πλούτο και να συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και την τόνωση της απασχόλησης.

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φωτιάδης, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου –Γιώργος Ιωαννίδης, Γιώργος Μαραντέλος και Σάββας Μουρατίδης- ζήτησαν από την κυρία Ευθυμίου να «τρέξουν» οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις προκειμένου να ενισχυθούν κλάδοι της οικονομίας που παράγουν εξαγώγιμα και ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές προϊόντα και υπηρεσίες. Ζήτησαν, επίσης, μέτρα για το σύνολο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα στενάζουν υπό το βάρος των δανειακών και άλλων υποχρεώσεων, ενώ την ίδια στιγμή ο τζίρος τους έχει οδηγηθεί στο ναδίρ λόγω του κορωνοϊού.

«Τα βήματα πρέπει να γίνουν άμεσα», υπογράμμισαν τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, ενώ αναφέρθηκαν και στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τον τουρισμό, ο οποίος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την υγειονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη από την αρχή του έτους και με αβέβαιη ημερομηνία λήξης.

Τέλος, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς και οι προτάσεις τις οποίες πρόσφατα κατέθεσε στην Άννα Ευθυμία ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης- «Νέοι Ορίζοντες», όπως η άμεση επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ σε όλες τις επιχειρήσεις, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η μείωση της προκαταβολής φόρου πλέον του 50%, η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και του ΕΝΦΙΑ για τα βιοτεχνικά και βιομηχανικά ακίνητα, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών (μη μισθολογικό κόστος) και των δημοτικών τελών σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ