Τίμησαν την Πρωτομαγιά – Είπαν “όχι” στο ν/σ για τα εργασιακά (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Τίμησαν την Πρωτομαγιά – Είπαν “όχι” στο ν/σ για τα εργασιακά (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Με τις σημερινές πορείες μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς άνοιξε και ο κύκλος των κινητοποιήσεων ενάντια στο επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Πολιτικοί φορείς, οργανώσεις, συνδικάτα και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων συμμετείχαν στις ειρηνικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στέλνοντας παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη, που υποστηρίζουν ότι θα φέρει έναν “εργασιακό μεσαίωνα”.

Συγκεκριμένα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων, φοιτητές και συνταξιούχοι, ενώ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη της ΕΔΟΘ, συνδικάτα της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Καμάρα και την συμβολή των οδών Εγνατίας – Αγ. Σοφίας ξεκίνησε η πορεία των μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία μετείχαν και εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί καλλιτέχνες και φοιτητές, ενώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ έλαβε χώρα κινητοποίηση των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Τo GRTimes σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη και τον παλμό των κινητοποιήσεων με φωτογραφίες και βίντεο:

13.11: Στην κυκλοφορία έχει δοθεί και η Εγνατία.

13.09: Ολοκληρώνεται σταδιακά και η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ.

13.01: Με ένα μεγάλο πανό που γράφει: “Τα κέρδη τους οι νεκροί μας – Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής”, παρατάχθηκαν μπροστά στην κεντρική είσοδο του ΥΜΑΘ, τα εργατικά σωματεία.

12.58: Μέλη της εξωκοινουβουλευτικής Αριστεράς, κυρίως φοιτητές που ξεκίνησαν την πορεία από την Καμάρα επιστρέφουν στο χώρο του Πανεπιστημίου από όπου ξεκίνησαν.

12.54: “Αθάνατοι” φώναξαν τα μέλη του ΠΑΜΕ μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Καπνεργατών και αυτή την ώρα συνεχίζουν την πορεία τους.

12.50: Σύντομη στάση στο μνημείο των Καπεργατών έκανε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ προκειμένου να καταθέσει στεφάνι.

12.48: Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που μετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα, με το που έφτασαν στο μνημείο του Εργάτη στο ΕΚΘ έκαναν κατάθεση στεφάνων και προχώρησαν σε ομιλίες.

12.41: Στην Ίωνος Δραγούμη φτάνει η πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.

12.40: Έσπασε η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα. Ένα μέρος της παραμένει στο μνημείο του Εργάτη μπροστά στο ΕΚΘ και ένα άλλο κινείται επί της Φιλίππου προς ανατολικά.

12.34: Στην οδό Ολύμπου βρίσκεται η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα και έφτασε στο μνημείο του Εργάτη πλησίον του Εργατικού Κέντρου.

12.31: Ολοκληρώθηκε νωρίτερα και η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

12.20: Ολοκληρώθηκε η πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

12.18: Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή των πανεπιστημίων με κατεύθυνση τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

12.14: Τα δίκυκλα των διανομέων έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στην Αγίου Δημητρίου ενώ η κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα, ανεβαίνει την Ίωνος Δραγούμη.

12.05: Την οδό Ίωνος Δραγούμη ανεβαίνει αυτή τη στιγμή το μπλοκ των διανομέων.

11.58: Συνοδεία μουσικών οργάνων η πορεία του ΠΑΜΕ από το άγαλμα του Βενιζέλου.

11.55: Με μέτωπο προς ανατολικά ξεκίνησαν την πορεία τους τα μέλη του ΠΑΜΕ

11.54: Η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα στην οποία μετέχουν και εκπαιδευτικοί, βρίσκεται τώρα στην Αγίας Σοφίας.

11.51: Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από το Άγαλμα του Βενιζέλου.

 

11.48: Όλες οι πορείες έχουν ξεκινήσει όπως και η πορεία από την Αγίας Σοφίας. Τόσο η πορεία από την Καμάρα όσο και η συγκεκριμένη, κινούνται μέσω της Αγίας Σοφίας προς Τσιμισκή.

11.40: Ξεκίνησε η πορεία από την Καμάρα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ