Τιμητική διάκριση στον Γιώργο Μιχαΐλοβιτς, τον επί δεκαετίες φύλακα στο Σερβικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (VIDEO)

Τιμητική διάκριση στον Γιώργο Μιχαΐλοβιτς, τον επί δεκαετίες φύλακα στο Σερβικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Τον Γιώργο (Τζόρτζε) Μιχαΐλοβιτς, τον άνθρωπο που επί σχεδόν 60 χρόνια εκτελούσε καθήκοντα φύλακα στον Σερβικό τομέα των Συμμαχικών Στρατιωτικών Κοιμητηρίων του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη, τίμησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς.

Η τιμητική διάκριση για το έργο ζωής και την προσφορά του κ. Μιχαΐλοβιτς, που σήμερα είναι 93 χρονών, έγινε με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Ανακωχής, επέτειο της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ζωή του υπερήλικα, έχει αποτελέσει αντικείμενο ντοκιμαντέρ, ενώ έχουν γραφτεί τραγούδια προς τιμήν του, έχουν διοργανωθεί εκστρατείες, με στόχο να αποκτήσει την αυθεντική στρατιωτική στολή του Μεγάλου Πολέμου που φορούσε και σήμερα, ενώ έχει τιμηθεί και στο παρελθόν από τις ελληνικές και τις σερβικές αρχές για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του σερβικού λαού και την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων της Σερβίας και της Ελλάδας.

Σε μια σεμνή τελετή σήμερα, η Σερβική Δημοκρατία τον τίμησε, με τον ίδιο να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και με σπινθηροβόλο βλέμμα και δυνατή φωνή να σκορπίζει χαμόγελα στους πολλούς Σέρβους πολίτες που επίσης έδωσαν το παρών στις σημερινές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ: Τίμησαν την επέτειο λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top