Την Πέμπτη (22/4) η εκδήλωση του ΚΕΜΕΦΙ: «Το χάσμα των φύλων μετά την πανδημία»

Την Πέμπτη (22/4) η εκδήλωση του ΚΕΜΕΦΙ: «Το χάσμα των φύλων μετά την πανδημία»

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Το χάσμα των φύλων μετά την πανδημία» διοργανώνει την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 17.00, το Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Η δεύτερη εκδήλωση του Κέντρου έρχεται να διερευνήσει το πλήγμα που σημειώθηκε στην ισότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021 θα χρειαστούν 36 χρόνια για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων τόσο σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υγείας ή ακόμη και εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΦΙ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβολίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μαρία Μενδρινού, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, και η καθηγήτρια Εγκληματολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου (2009 – 2011), Βάσω Αρτινοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η CEO της εταιρείας Fresh Line, κ. Ναταλία Βαγιώνη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι., κ. Κώστας Λάβδας.

Το link της εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=iVGtBZ_XWxo

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ