Τις δύο νέες γερανογέφυρες της ΟΛΘ ΑΕ, εγκαινίασε επίσημα ο Γ. Πλακιωτάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τις δύο νέες γερανογέφυρες της ΟΛΘ ΑΕ, εγκαινίασε επίσημα ο Γ. Πλακιωτάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το σύνθημα για την επίσημη έναρξη λειτουργίας των δύο νέων γερανογεφυρών που εγκαταστάθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Ο κ. Πλακιωτάκης που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΟΛΘ Α.Ε, μετέβη στην προβλήτα όπου έχουν εγκατασταθεί από το καλοκαίρι οι δύο νέες γερανογέφυρες και με τη χρήση ασυρμάτου έδωσε το πράσινο φως για την εκκίνηση της επίσημης λειτουργίας τους και την φόρτωση δύο κοντέινερ σε πλοίο, διαδικασία που έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

“Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την προσθήκη των δύο νέων γερανογεφυρών, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική του θέση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου” ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πώς το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις στο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας, στην πρόοδο των επενδυτικών προγραμμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των λιμένων και των λοιπών υποδομών της νησιωτικής χώρας, ενισχύουν ακόμη περισσότερο και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, ενισχύουν όμως και τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Οι επενδύσεις όπως είπε ο υπουργός είναι πολύ σημαντικές καθώς έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν και το 80% των υποχρεωτικών επενδύσεων της ΟΛΘ ΑΕ, ενώ προχωράει και η πολύ μεγάλη επένδυση για την επέκταση του προβλήτα 6 που θα δώσει νέα πνοή και νέα δυναμική στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με τις επενδύσεις σε όλη τη χώρα, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε πώς σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εξασφαλιστεί 175 εκ ευρω, χρήματα τα οποία θα δοθούν κυρίως σε μικρούς νησιωτικούς δήμους για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών.

Ταυτόχρονα όπως είπε έχουν εξασφαλιστεί 80 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μπορεί να φτάσουν μέχρι το τέλος της περιόδου τα 370 εκ. ευρω για μικρές άγονες γραμμές, για τη δρομολόγηση πλοίων με πράσινα χαρακτηριστικά.

Οι δύο γερανογέφυρες (New Panamax) που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το κρηπίδωμα ‘26’ του 6ου Προβλήτα, διαχειρίζονται τα φορτία σχεδόν στο μισό χρόνο (-40%) απ’ ότι οι παλαιότερες γερανογέφυρες του ΟΛΘ και μπορούν να εξυπηρετούν μεγαλύτερα container ships, δυναμικότητας 10.000-15.000 TEU’s, βάζοντας ουσιαστικά τον ΟΛΘ στον χάρτη των κύριων γραμμών των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών και, κατ’ επέκταση, στις διηπειρωτικές συνδυασμένες μεταφορές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top