Το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά διοργανώνεται στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά διοργανώνεται στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνδιοργανώνει, μαζί με τα Πανεπιστήμια Charles Darwin και Αιγαίου, το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς III».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά, τόσο με φυσική όσο και με εξ αποστάσεως συμμετοχή, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, το Ντάργουιν, από την Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και σε αυτό θα συμμετάσχουν περί τους 60 ακαδημαϊκούς και ερευνητές από την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αφρική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Δύο από τους κύριους ομιλητές θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος με θέμα: «Ορθόδοξη Εκκλησία και Ελληνική Διασπορά: Ιστορική επισκόπηση, σύγχρονη κατάσταση και προοπτικές», καθώς και η Eileen Cummings, από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin, με θέμα «Προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες των ιθαγενών σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική της “Κλεμμένης Γενιάς” στην Αυστραλία».

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν είναι ζητήματα που αφορούν την ιστορία, τη λογοτεχνία, την μετανάστευση, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή, ενώ θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και την προώθηση των ελληνικών σπουδών και της ελληνικής γλώσσας στη Διασπορά.

Σημαντική θα είναι η συμβολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη δεύτερη συνεδρία του Σαββάτου με θέμα: «Ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης, το έντονο και συνεχές αποτύπωμά της», στην οποία θα προεδρεύσει η καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Ελένη Γαβρά, ενώ θα λάβουν μέρος η επίκουρη καθηγήτρια Ελένη Σιδέρη και οι δρ. Γεώργιος Κλοκίδης, δρ. Στυλιανή Λέτσιου, και δρ. Δωρόθεος Ορφανίδης.

Το συνέδριο είναι δωρεάν και είναι ανοιχτό σε όλους να το παρακολουθήσουν. Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://hellenic-diaspora.cdu.edu.au), όπου θα μπορούν να κάνουν και ηλεκτρονική εγγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζ. Μπάιντεν: Η «στρατηγική αμφισημία» της Ουάσινγκτον απέναντι στην Ταϊβάν δεν έχει αλλάξει

Παρουσίαση του Γ’ τόμου του βιβλίου του Μανόλη Ξεξάκη «Το Θέατρο της Οικουμένης» στον Ιανό Θεσσαλονίκης

ΕΟΔΥ: Στο 10,49% η θετικότητα σε 9.684 rapid test τη Δευτέρα (23/5)

ΔΕΠΑ: Πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top