Το ΑΠΘ βράβευσε τους αριστούχους νέους φοιτητές σε εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Το ΑΠΘ βράβευσε τους αριστούχους νέους φοιτητές σε εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Τους αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες που εισήχθησαν πρώτοι σε σειρά στο ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 βράβευσε το πανεπιστήμιο σε εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, στην Αίθουσα Τελετών. Ύστερα από κλήρωση, δόθηκαν στους φοιτητές 20 ποδήλατα.

Στον χαιρετισμό του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο μέσα από την εκδήλωση είχε ως στόχο να γιορτάσει την αριστεία, τις επιτυχίες δηλαδή των φοιτητών. «Άριστος δεν είναι ο βαθμοθήρας: είναι ο καλλιεργημένος φοιτητής», πρόσθεσε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών από τη χορωδία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες», με χοράρχη τον επίκουρο Καθηγητή Εκκλησιαστικής Μουσικής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Ιωάννη Λιάκο.

Στον πανηγυρικό της ημέρας, με τίτλο «Η αρετή της αριστείας στον αρχαίο κόσμο και η αριστεία της αρετής στους Τρεις Ιεράρχες», η καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Κυριακούλα Παπαδημητρίου, ανέδειξε το μεγάλο επίτευγμα των Τριών Ιεραρχών στη σύζευξη της αρχαίας σοφίας με τη σοφία του λόγου του Θεού ως προς το θέμα ειδικά της αριστείας, που συνδέεται άρρηκτα με την Παιδεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλενα Ράπτη από Βουλή: Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ύστατη πράξη πολιτικής απελπισίας (VIDEO)

Πολωνία: Θα στείλει άλλα 60 εκσυγχρονισμένα τανκς στην Ουκρανία εκτός από τα 14 Leopards

Κέντρο Πολιτισμού Δ. Θεσσαλονίκης: Μουσική εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Καβάφη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top