Το επιστημονικό βιβλίο του Χαράλαμπου Ιορδανίδη στο GRTimes.gr

Το επιστημονικό βιβλίο του Χαράλαμπου Ιορδανίδη στο GRTimes.gr

Η δημοσίευση του πρώτου επιστημονικού μου βιβλίου έγινε το 2017 από ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο του εξωτερικού (Lampert Academic Publishing) στα αγγλικά με τίτλο «Open Source e-Platform Development – WebGIS Publishing».

 

Του Χαράλαμπου Ιορδανίδη, Μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.)

 

 

Ήταν μελέτη που είχε υλοποιηθεί στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου διατριβής και ενώ είχα ήδη ξεκινήσει να γράφω παράλληλα και το πρώτο λογοτεχνικό μου βιβλίο με τίτλο «Το Πολυτιμότερο Αγαθό». ‘Η συγγραφή θα έλεγα ότι είναι ένα όνειρο μου που Δόξα τω Θεώ έγινε πραγματικότητα και όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μου όταν μου ανακοινώθηκε από το Lambert Academic Publishing ότι ήθελαν να το εκδώσουν σε επιστημονικό βιβλίο. Αυτό ήταν κάτι που μου έδωσε μεγάλη ώθηση και πίστη, ώστε να αφοσιωθώ ακόμα περισσότερο στο συγγραφικό μου έργο.

Περίληψη Επιστημονικού Βιβλίου μεταφρασμένη στα Ελληνικά

Η γεωγραφική πληροφορία στον αγροτικό τομέα είναι ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά ένα ευρύ φάσμα της λήψης αποφάσεων σε προβλήματα, όχι μόνο γιατί οι διαχειριστικές πρακτικές διαφέρουν από την μία τοποθεσία στην άλλη, αλλά και επειδή ο χώρος καθορίζει την αντίληψη των αγροτών και τελικά ορίζει την έννοια του αγροτεμάχιου και της λεκάνης απορροής.

Η ικανότητα των αγροτών και των ομάδων αγροτών της διαχείρισης του αγροτικού χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση για έναν αξιόπιστο σχεδιασμό και την υλοποίηση του. Η δυνατότητα όμως συμμετοχής των χρηστών σε προβλήματα λήψης απόφασης, δυσχεραίνεται από την έλλειψη της συνδεσιμότητας και δικτύωσης σε όλα τα επίπεδα (τόσο από τεχνικής όσο και από εννοιολογικής άποψης).

Για αυτόν τον σκοπό αναπτύχθηκε ένα γεωπληροφορικό «εργαλείο» χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο αποτελεί ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, με σκοπό την παροχή δυναμικής διαδικτυακής υπηρεσίας προς τους χρήστες, μέσω της ανάπτυξης μιας διαδραστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την απεικόνιση και επεξεργασία ψηφιακών θεματικών υποβάθρων με εφαρμογή σε αγροπεριβαλλοντικά δεδομένα.

Σύνδεσμος Επιστημονικού Βιβλίου: https://www.morebooks.shop/store/gb/book/open-source-e-platform-development/isbn/978-3-330-05670-1

Amazon Books – Σύνδεσμος Επιστημονικού Βιβλίου: https://www.amazon.com/Open-Source-Platform-Development-Publishing/dp/3330056703/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=Open+Source+e-Platform+Development&qid=1611850203&sr=8-1

Δείτε επίσης:

«Το Πολυτιμότερο Αγαθό» του Χαράλαμπου Ιορδανίδη στο GRTimes.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ