Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο… ζητά η οικογένεια του 21χρονου Πάρη (VIDEO)

Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο… ζητά η οικογένεια του 21χρονου Πάρη (VIDEO)

Να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι ευθύνονται για το θάνατο του 21χρονου Πάρη στις εγκαταστάσεις Ιδρύματος για ΑμεΑ, τον Νοέμβριο του 2021, ζητάει η οικογένεια. Μετά την ποινική δίωξη σε βάρος φροντιστή της δομής για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, ο δικηγόρος Δημήτρης Γκολέμης που εκπροσωπεί τους γονείς του θύματος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο για να ενημερωθεί σχετικά.

«Στο πλαίσιο της άσκησης ποινικής δίωξης για θανατηφόρα βαριά σωματική βλάβη ενημερώθηκα σήμερα ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο ορισμός ανακριτή ο οποίος θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα ο τραγικός θάνατος του Πάρη πριν από ένα χρόνο σε δομή της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Γκολέμης .

«Επίσης τις επόμενες μέρες θα προσέλθουν κι οι γονείς με σκοπό να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Τέλος ενημερωθήκαμε ότι αντίγραφα της δικογραφίας έχουν διαβιβαστεί στο Σώμα Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας προκειμένου να ελεγχθεί γενικότερα ο τρόπος λειτουργίας της δομής και το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες ή οποιουδήποτε άλλου είδους ευθύνες άσχετα με το συγκεκριμένο περιστατικό με τον Πάρη σε συνδυασμό δηλαδή με άλλες κακοποιήσεις οι οποίες είχαν λάβει χώρα και στον Πάρη και σε αλλά παιδιά.

Οι γονείς ασφαλώς είναι ικανοποιημένοι και αναμένουμε ότι θα κινηθεί ταχύτατα και η ανακριτική διαδικασία έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους συνετέλεσαν στο να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα για τον Πάρη και προφανώς θα είμαστε παρόντες σε όλη τη διαδικασία και θα ζητήσουμε να έχουμε τα αντίγραφα ώστε να έχουμε πλήρη γνώση και για τις εκθέσεις τις ιατροδικαστικές και οποιοδήποτε στοιχείο του ανακριτικού υλικού» επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας και συμπλήρωσε:

«Επίσης θεωρώ ότι θα έχει ενδιαφέρον και η ΕΔΕ η οποία θεωρώ ότι πρέπει να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας».

Όπως έγραψε το GRTimes, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης . Ο ανακριτής θα κρίνει αν επεκταθεί η έρευνα κι αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα.

Δείτε τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Γκολέμης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top