«Το μαύρο νυφικό»: Μια αληθινή ιστορία μεστή σε ανατροπές και αποκαλύψεις

«Το μαύρο νυφικό»: Μια αληθινή ιστορία μεστή σε ανατροπές και αποκαλύψεις

«Πήγε μέχρι την άκρη του δωματίου, εκεί που στεκόταν η παλιά κασέλα. Την ξεκλείδωσε και έβγαλε από μέσα τη νυφική της φορεσιά. Χάιδεψε µε τα δάχτυλα τα πολύχρωμα λουλούδια, ταξίδεψε µε τον νου πίσω στον χρόνο. Θυμήθηκε το κορίτσι που ήταν κάποτε, µε πόσα όνειρα και λαχτάρα είχε περάσει εκείνες τις ώρες καθισμένη δίπλα στη γιαγιά της, να κεντήσουν µία µία τις βελονιές».

Η Σκόπελος κρατά καλά φυλαγμένα μυστικά και οράματα της Αγγελικής, περνώντας αριστοτεχνικά στην αφήγηση από τον ένα αιώνα στον άλλο. Μια αληθινή ιστορία που εναλλάσσεται ανάμεσα σε ένα παρελθόν ερωτηματικών και σε ένα παρόν διλημμάτων και αποκαλύψεων, που ξεκλειδώνουν με τρία κλειδιά…

«…Εκτός από το σπίτι στο νησί, σου κληροδότησα κάτι ακόμη, που θα το ανακαλύψεις όταν κοιτάξεις µε τα µάτια της ψυχής σου. Τα κλειδιά ξεκλειδώνουν το δικό µου παρελθόν και το δικό σου µμέλλον. Πήγαινε στο νησί. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις…»

Η Αγγελική ακολουθεί την τελευταία επιθυμία της γιαγιάς της και γυρνά στην πατρική της γη, για να ανακαλύψει τις αληθινές ρίζες της. Να πιάσει το κουβάρι από το 1949, φτάνοντας στο σήμερα μέσα από έντονες στιγμές πάθους, εξιλέωσης και κάθαρσης. Η Γλώσσα, η Μηλιά, η νυφική φορεσιά και όλη η μοναδική παράδοση της Σκοπέλου έρχονται να πρωταγωνιστήσουν σε μια από τις πιο συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες της νεοελληνικής ιστορίας.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το φθινόπωρο του 1949 η Αγγελική εγκαταλείπει το νησί της χωρίς ν’ αφήσει ίχνη κι αλλάζει τη ρότα της ζωής της για πάντα. Πολλά χρόνια αργότερα, αφήνει στη συνονόµατη εγγονή της έναν φάκελο µε τρία κλειδιά κι ένα γράµµα:

«…Εκτός από το σπίτι στο νησί, σου κληροδότησα κάτι ακόµη, που θα το ανακαλύψεις όταν κοιτάξεις µε τα µάτια της ψυχής σου. Τα κλειδιά ξεκλειδώνουν το δικό µου παρελθόν και το δικό σου µέλλον. Πήγαινε στο νησί. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις…»

Το ταξίδι της εγγονής στο νησί θα µετουσιωθεί σε ταξίδι αποκάλυψης. Εκείνο το καλοκαίρι θα ανακαλύψει το απόκρυφο παρελθόν της γιαγιάς, θα µάθει ποια ήταν η αινιγµατική γυναίκα που άφησε στον τόπο ανεξίτηλο το σηµάδι της. Ταυτόχρονα θα εµβαθύνει στον εαυτό της και θα χαράξει τον δικό της δρόµο, αναζητώντας τον αληθινό έρωτα, τον µοναδικό, που στο πέρασµα των αιώνων παραµένει αναλλοίωτος.

Ένα µυθιστόρηµα που εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο διαφορετικούς χρόνους και εκτείνεται σε έναν αιώνα, ξεδιπλώνοντας παλιές και καινούριες ανθρώπινες ιστορίες.

Η συγγραφέας

Η Ειρήνη Μαλάµου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1971 σπούδασε Προγραμματισμό Η/Υ κι εργάστηκε από το 1990 σε πολυεθνικές κι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, στο τμήμα της Μηχανογράφησης.

Ο τόπος καταγωγής της είναι η Σκόπελος, που στάθηκε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου. Ζει στον Ωρωπό µε τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ