Το όνομα του Εθνικού Ευεργέτη Ν. Παπαγεωργίου στο 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Μενεμένης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το όνομα του Εθνικού Ευεργέτη Ν. Παπαγεωργίου στο 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Μενεμένης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Το όνομα του μεγάλου Έλληνα Εθνικού Ευεργέτη, Νικολάου Παπαγεωργίου, αποδόθηκε σήμερα, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης.

Το όνομα του αείμνηστου Εθνικού Ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου, θα κοσμεί πλέον το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, μετά τη σημερινή τελετή ονοματοδοσίας. Προηγήθηκε απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, αλλά και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, της Α/θμιας Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Η τελετή ονοματοδοσίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κλίμα συγκίνησης με κάθε επισημότητα, παρουσία μελών της οικογένειας Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα της Ζωής και του Γεώργιου Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της διοίκησης του Νοσοκομείου και του προέδρου του ΔΣ Μιχάλη Καραβιώτη, των βουλευτών της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και των δημάρχων Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ενώ στον αγιασμό που τελέστηκε, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας που αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του ο Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι αδελφοί Παπαγεωργίου, Νικόλαος και Λεωνίδας, για την κατασκευή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του λεγόμενου τότε “Νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών”, χαρακτηρίζοντας το νοσοκομείο ως τη “ναυαρχίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

 

Παρόντα στην εκδήλωση με παραδοσιακές φορεσιές, ήταν επίσης τα μέλη του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας “Μαρκίδες Πούλιου” και του Ιππικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας “Ο Άγιος Μόδεστος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Ν. Παπαγεωργίου – Μεγάλος εθνικός ευεργέτης και δωρητής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top