Το πρώτο ποδήλατο για ΑμεΑ στην Ελλάδα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το πρώτο ποδήλατο για ΑμεΑ στην Ελλάδα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το πρώτο ποδήλατο για ΑμεΑ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα CHANGE στο οποίο συμμετέχει και η «Lever ΑΕ- Σύμβουλοι Ανάπτυξης», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες».

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

«Πλέον υπάρχει και αυτό το αμαξίδιο-ποδήλατο που είναι σε κοινόχρηστη χρήση για τα άτομα με αναπηρία, δημιουργώντας την αίσθηση ασφάλειας», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, Γιώργος Αυγουστίδης, προσθέτοντας, επίσης, πως πλέον «μπορούμε να μετακινηθούμε αξιοπρεπώς.

Ο κ. Αυγουστίδης επισήμανε ακόμη ότι οι ποδηλατόδρομοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνουν πιο ασφαλείς, ώστε να μπορούν άτομα με αναπηρία να μετακινηθούν χωρίς να φοβούνται και να διστάζουν. «Το χαμόγελο έρχεται σε όλους όταν βλέπουν πως μπορούν να βγουν από το σπίτι και να κινηθούν άνετα», σημείωσε ο ίδιος.

«Σήμερα υλοποιούμε κάτι το οποίο ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις βασικές αρχές της βιώσιμης κινητικότητας. Φέρνουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης μια μεγάλη καινοτομία για την οποία είμαστε υπερήφανοι: τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑμεΑ. Δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα σε ανθρώπους που βρίσκονταν στα σπίτια τους και ήταν περιορισμένοι από άποψη κινητικότητας και πιστεύουμε ότι θα την αγκαλιάσουν», ανέφερε, ο Επίκουρος Καθηγητής Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και συντονιστής του έργου CHANGE, Γιώργος Πολίτης.

Ο ιδρυτής και CEO της BrainBox S.A., Γιώργος Βουλγαρούδης, μίλησε για το τεχνικό κομμάτι αυτού του εγχειρήματος λέγοντας ότι «με το μέσο αυτό έχουμε μια αυτονομία περίπου 60 χιλιομέτρων η οποία εξαρτάται από τη χρήση του ποδηλάτου». Επίσης, συμπλήρωσε πως μέσα από τον σύλλογο και την ιστοσελίδα θα παρέχεται η απαραίτητη συνδρομή και υποστήριξη.

Δείτε VIDEO και φωτογραφίες του GRTimes από τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου πανελλαδικά ποδηλάτου για ΑΜΕΑ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top