Για το “μεγάλο στοίχημα” που αποτελεί η δημιουργία του πρώτου τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς στην Ελλάδα, το οποίο σχεδιάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη (THESS-INTEC), συζήτησαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού, το THESS-INTEC έχει μπει σήμερα για τα καλά στην υλοποίησή του.

“Σήμερα η μπάλα βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα και όλοι εμείς είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια, να υλοποιηθεί αυτό το τεράστιο τεχνολογικό πάρκο που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας”, τόνισε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε γνωστό πως ταυτόχρονα διεκδικείται η δημιουργία δομής του CERN στην περιοχή. Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στη διοργάνωση της έκθεσης τεχνολογίας BEYOND 4.0 που θα γίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας την σημαντική και τονίζοντας πως θα αποτελέσει θεσμό, όχι μόνο για την Ελλάδα και την περιοχή αλλά για όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ως μια από της πιο σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα χαρακτήρισε τη δημιουργία του THESS-INTEC ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, επισημαίνοντας ότι “ο στόχος είναι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να γίνουν ένας κόμβος έρευνας και καινοτομίας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχουμε δεσμευτεί ως Ελληνική Κυβέρνηση ότι ένα πολύ σημαντικό ποσό και από το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηρίξει την ανοικοδόμηση του THESS-INTEC και έχουμε περάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονταν”.

Ο κ. Δήμας κάλεσε όλους τους φορείς, τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής να “αγκαλιάσουν “και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, καθώς θα έχει σημαντικό αντίκτυπο μελλοντικά για τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ακόμη και το πώς θα μπορούσαν να δοθούν επιπλέον κίνητρα στη δημιουργία και λειτουργία νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top