Το Women ESTEAM Fest έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει τις ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες των γυναικών

Το Women ESTEAM Fest έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει τις ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες των γυναικών

Θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Macedonia Palace – Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής έως τις 5/12 – Περιορισμένες θέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, και ο Οργανισμός SMEs (EISMEA) σε συνεργασία με την Deloitte, διοργανώνουν το Women ESTEAM Fest στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία που αφορά στην ενδυνάμωση των γυναικών. To Women ΕSΤΕΑΜ FEST θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Macedonia Palace στις 12 Δεκεμβρίου και αργότερα στην Πάτρα.

Στόχος του Women ΕSΤΕΑΜ FEST που είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, είναι να δημιουργήσει κοινότητες και δίκτυα για την ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των γυναικών, αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους ώστε να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στoυς τομείς του STEM (το ESTEAM σημαίνει Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

11 ESTEAM Fests θα διοργανωθούν για 3 χρόνια σε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητες των γυναικών, να τις εμπνεύσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να συνδεθούν με γυναίκες με τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον, μέσα από τις διαδικτυακές κοινότητες ESTEAM, οι γυναίκες και τα κορίτσια που θα συμμετέχουν (σε αντίστοιχα groups), θα έχουν την ευκαιρία να διασυνδέονται με τα υπόλοιπα μέλη διαδικτυακά, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες μάθησης και δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια του μονοήμερου Fest στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα:

  • να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους,

  • να γνωρίσουν άλλες γυναίκες με ίδια ενδιαφέροντα και

  • να εμπνευστούν από γυναίκες-πρότυπα με επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον ψηφιακό και επιχειρηματικό κόσμο.

Η θεματολογία του Fest θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πολύ βασικών έως προχωρημένων ψηφιακών ή/και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην ανάπτυξη των soft skills (π.χ. επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, συνεργασία, δημόσια ομιλία κ.λπ.).

Tα workshops της εκδήλωσης θα αναπτύξουν θέματα όπως το «Design thinking: Imagine + Act = Thrive!», «Γυναίκες Ηγέτιδες στην Εποχή της Βιωσιμότητας» «Οδηγός για να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου: επιδοτήσεις & συμβουλές ψηφιακού marketing», Panther Racing: Από τον Σχεδιασμό στην Κατασκευή», «Ready to Go? Ας βγούμε στην Αγορά Εργασίας», «Upskilling and Reskilling στον Ψηφιακό Κόσμο», «Χρηματοοικονομικές Λειτουργίες: Αλλάζοντας το παιχνίδι στον Ψηφιακό Κόσμο», «Από την Ιδέα στην Αγορά» και «Η Δύναμη της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν το link για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και να εγγραφούν έως τις 5 Δεκεμβρίου!

Οι εγγραφές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top