Το ΥΠΕΣ αυτοαναιρείται: Μόνο στρατιωτικά τμήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λέει σε νέα ανακοίνωση

Το ΥΠΕΣ αυτοαναιρείται: Μόνο στρατιωτικά τμήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λέει σε νέα ανακοίνωση

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ αναιρεί τους ίδιους του τους κύκλους, οι οποίοι έλεγαν νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής (22/10) ότι σύμφωνα με “σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, προβλέπεται ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.”

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά αναφέρει εκ νέου πως: “Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών”.

Το “μπάχαλο” με τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ παρέλαση και όχι τη ΜΑΘΗΤΙΚΗ, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (22/10).

Ενώ το υπουργείο Εσωτερικών στις 6 το πρωί της Παρασκευής απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το οποίο διευκρίνιζε πως η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί ΧΩΡΙΣ την παρουσία πολιτικών τμημάτων και αυστηρά σε χρονική διάρκεια μιας ώρας, κύκλοι του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έρχονται να αναιρέσουν την ίδια την απόφαση του υπουργείου!

Συγκεκριμένα και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΕΣ, πως σύμφωνα με “σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, προβλέπεται ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.”

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία επιβεβαίωνε πλήρως και το ρεπορτάζ του GRTimes, σύμφωνα με την οποία: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά“.

Οι κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθάριζαν μάλιστα πως “κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, διαψεύδοντας δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων”.

“Ακόμα περιμένουμε τις διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων, οι οποίες γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν με θεατές, οι οποίοι απαραιτήτως θα φορούν μάσκες”, είπε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής (22/10) στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, κυρία Βούλα Πατουλίδου.

Τί απαντά η Βούλα Πατουλίδου

Σε νέα επικοινωνία που είχε το GRTimes με την κυρία Πατουλίδου και μετά την … αυτοαναίρεση του υπουργείου, η Αντιπεριφερειάρχης, διευκρίνισε πως στην Περιφέρεια ΔΕΝ έχει αποσταλεί νέα απόφαση και ισχύει η πρωινή, ότι δηλαδή ΔΕΝ θα συμμετάσχουν πολιτικά τμήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

“Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας. Αναμένεται διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας.”, όπως είχε γράψει το GRTimes.

Η νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, με την οποία αναιρείται:

“Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτικά τμήματα στην παρέλαση και μόνο για 60′ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καπραβέλος: Nα γίνει χωρίς θεατές η παρέλαση γιατί θα είναι σαν ένα μεγάλο κορωνοπάρτι (VIDEO)

Μπάχαλο με τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη: Τα “γυρίζει” το ΥΠΕΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ