ΤΩΡΑ: Στο τραπέζι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές

ΤΩΡΑ: Στο τραπέζι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και το ενδεχόμενο του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις τρεις “κρίσιμες” περιοχές και το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των 32 του Υπουργείου Υγείας. Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes από μέλη της επιτροπής, αυτήν την ώρα, “πέφτει στο τραπέζι” το ζήτημα του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις τρεις “κατακόκκινες περιοχές”, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη.

Πληροφορίες θέλουν τα μέλη της επιτροπής να συγκλίνουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου είτε στις 12 Απριλίου, είτε στις 19 Απριλίου. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που τα προς εξέταση επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων το συντομότερο, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι μέλη της επιτροπής είναι υπέρ του σταθερού και αργού βηματισμού, υποστηρίζοντας ότι ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, είναι επικίνδυνο για τις ήδη επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Σε περίπτωση που υπερισχύσει το δεύτερο σενάριο, θα εξεταστεί η δεύτερη πιθανή ημερομηνία, δηλαδή η 19η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα, Παρασκευή 9/04/21, είναι ημέρα κρίσιμων συνεδριάσεων, καθώς εκτός από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει και αναμένεται να γνωμοδοτήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την απόφαση του ΕΜΑ να μεταθέσει την απόφαση στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ