Τουρισμός για όλους 2022: Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος

Τουρισμός για όλους 2022: Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος

Μέσα σε δύο εβδομάδες, αναμένεται, να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη(29/6) η υφυπουργός Τουρισμού, κ. Ζαχαράκη.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας: «Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα. Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και μη γραφειοκρατικές. Και για τους ωφελούμενους και για τους επαγγελματίες».

Το ψηφιακό free pass των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Πιο αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2022», σειρά αναμενόταν να πάρουν αμέσως μετά οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», μέσω της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr.

Ωστόσο, τελικά η Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr θα ανοίξει εντός δύο εβδομάδων «το πολύ».

Μιλώντας στο OT FORUM-Meta Living, η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ
Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση για το ποιοι θα πάρουν το voucher 150 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για λίγες ημέρες. Ο στόχος ήταν οι επιταγές να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τις 5 Ιουλίου, όμως ο νέος χρονικός ορίζοντας που έδωσε η κ. Ζαχαράκη πάνε την κλήρωση για πιο μετά μέσα στον Ιούλιο, ανάλογα με το πότε θα ανοίξει τελικά το tourism4all.gov.gr.

Οι αλλαγές

Φέτος λέγεται ότι προστίθεται μια ακόμα κατηγορία και αυτή είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις, όμως, είναι πολύ πιθανό πως το voucher θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση δηλαδή και για φαγητό και ποτό.

Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση για γίνεται με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass.

Πηγή: tourismtoday.gr 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top