Τουρκία: Αντι-NAVTEX για την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Τουρκία: Αντι-NAVTEX για την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας. Λίγες ώρες μετά την η επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας -η οποία χαιρετίστηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση-, η Άγκυρα θέτει εκ νέου ζήτημα  αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, βάζοντας αυτή τη φορά στο «κάδρο» τη Χίο!

Συγκεκριμένα, με αντι-NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (14.09.2020) από τον σταθμό της Σμύρνης, η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου, ενώ υποστηρίζει πως παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.

Η αντι-NAVTEX της Τουρκίας αναφέρει:

TURNHOS N/W : 1149/20

AEGEAN SEA

1.NAVTEX MESSAGE NUMBER LA08-206/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 160001Z SEP 20.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, μέσω του Χουλουσί Ακάρ, έχει θέσει έντονα τις τελευταίες μέρες θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και συγκεκριμένα του Καστελόριζου. «Υπάρχουν νησιά νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ είναι το άνοιγμα EGAYDAAK. Εδώ δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών, ενώ πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δικαίωμά μας εδώ. Τα δικαιώματά μας και του δίκαιο μας πρέπει να αναγνωριστούν. Το θέμα αυτό το θέλουμε ξανά και ξανά στην επικαιρότητα και το παρακολουθούμε», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο Ακάρ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ