Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου στον πρόεδρο της ΠΟΕ – Επιστρέφει σήμερα Ελλάδα

Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου στον πρόεδρο της ΠΟΕ – Επιστρέφει σήμερα Ελλάδα

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα και άμεση επιστροφή στην Ελλάδα επέβαλαν οι τουρκικές αρχές στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη λίγα μόλις 24ωρα πριν από την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο οποίος έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα όπου ήθελε να παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία της ιστορικής μονής του Πόντου, λόγω απαγόρευσης εισόδου στη Τουρκία που του επιβλήθηκε από τις αρχές της γειτονικής χώρας, στην οποία θεωρείται “persona non grata”.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και γνωστός καρδιολόγος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης, ο οποίος μίλησε στο GRTimes για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παρχαρίδης έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι, “μόλις τώρα πήρα τηλεφώνησα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απήτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο ώστε να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν”.

Επιστρέφει με πτήση στις 7 το απόγευμα 

Λίγο αργότερα μιλώντας στο GRTimes ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τόνισε ότι χάρη στην άμεση επικοινωνία που είχε ο ίδιος, τόσο με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και με το υπουργείο Εξωτερικών, “ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, δεν θα κρατηθεί στην Τουρκία, αλλά έχει κληθεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό με απευθείας πτήση, ξεκινά στις 7 το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα”.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης πρόσθεσε δε, ότι “παλιότερα αυτές οι κινήσεις δεν υπήρχαν από την πλευρά της Τουρκίας, οι αρχές ήταν πιο ελαστικές, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο αυστηροί σε θέματα που θεωρούν ότι είναι παραβατικά απέναντι στο κράτος τους. Σε αυτή τη βάση θεωρώ, ότι το όνομα του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο οποίος έχει διοργανώσει συνέδρια για την γενοκτονία των Ποντίων, ήταν γραμμένο στις λίστες τους και γι’ αυτό δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top