«Τραβάει το σκοινί» η Λιβύη: Ανακάλεσε τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα (VIDEO)

«Τραβάει το σκοινί» η Λιβύη: Ανακάλεσε τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα (VIDEO)

Η Λιβύη, ως απάντηση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, κάλεσε τον Έλληνα επιτετραμμένο στο υπουργείο.

Μιλώντας στο πρακτορείο «Anadolu», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Mohammed Hammude είπε ότι ως απάντηση στη στάση Δένδια, ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών (της Λιβύης) και λήφθηκε η απόφαση να ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της Λιβύης στην Αθήνα πίσω για διαβουλεύσεις.

«Η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λιβυκό λαό»

Δηλώνοντας ότι αυτή η στάση του Έλληνα υπουργού αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα, ο Hammude είπε: «Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τους Λιβυκός λαός και κυβέρνηση». Ο Hammude πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Δένδια πήγε στη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη.

Η αντίδραση του λιβυκού ΥΠΕΞ

Η επίσημη αντίδραση του ΥΠΕΞ της Λιβύης μετά το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη χώρα ήταν να ρίξει το φταίξιμο στην ελληνική πλευρά παρότι εκείνη αθέτησε την συμφωνία για τη συνάντηση του Δένδια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Libya Review» το ΥΠΕΞ της Λιβύης αναφέρει πως ο «Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και λίγο αργότερα αποφάσισε να αναχωρήσει. Η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush τον περίμενε για να τον υποδεχτεί». Μάλιστα, το ΥΠΕΞ αναφέρει πως «καταδικάζουμε την πράξη αυτή και θα αναλάβουμε δράση».

ΥΠΕΞ: «Το λιβυκό ΥΠΕΞ αθέτησε τη συμφωνία»

Ανακοίνωση σχετικά με το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Δένδια εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει, «η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.

Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη: Στη Βεγγάζη μέσω… Μάλτας ο Νίκος Δένδιας (ΦΩΤΟ)

Διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη: Άμεση απάντηση της Ελλάδας – «Το λιβυκό ΥΠΕΞ αθέτησε τη συμφωνία»

Λιβύη: Η πρώτη αντίδραση του ΥΠΕΞ για την ακύρωση της επίσκεψης Δένδια

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια στη Λιβύη -Ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top