Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των φοιτητών και φοιτητριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που χάθηκαν άδικα, πρόωρα και βίαια στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη τέλεσε σήμερα η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, στον Ιερό Ναό της Σχολής .

Καθηγητές, φοιτητές, συγγενείς συγκεντρώθηκαν και προσευχήθηκαν για τους “βιαίως κοιμηθέντες” νέους ανθρώπους που έσβησαν στο τρένο του θανάτου.

“Όλοι μαζί, με τις οικογένειές τους, συναντήσαμε το αδιανόητο”, δήλωσε συγκινημένος ο Χαράλαμπος Φείδας, Πρύτανης του ΑΠΘ. “Αυτή η μέρα είναι μια υπόμνηση για την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιοι φορείς να αποδώσουν δικαιοσύνη, αλλά και την ευθύνη τη δική μας να θυμόμαστε αυτά τα παιδιά”, τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα μία πρώην φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής και συγκεκριμένα του τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών, η Κέλλυ Πορφυρίδου ήταν μέσα στα 57 θύματα της τραγωδίας. “Χάσαμε δικά μας παιδιά, άδικα (…) Προσδοκούμε όχι μόνο την ανάσταση των παιδιών αλλά και τη δικαιοσύνη, όχι για λόγους τιμωρητικούς, αλλά για να μην ξαναεπαναληφθεί ένα τέτοιο φαινόμενο, ένας τέτοιος χαμός”, δήλωσε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Χρυσόστομος Σταμούλης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αθηναίων για τα σβησμένα ονόματα των Τεμπών: Το ζήτησε ο φρούραρχος, συγνώμη (VIDEO)

Τέμπη: Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ

Μπαράζ εμπρησμών στα Εξάρχεια – Στις φλόγες αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top