Τριτοκοσμικές εικόνες δύο βήματα από την Πάτρα-Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με τρακτέρ! (ΦΩΤΟ)

Τριτοκοσμικές εικόνες δύο βήματα από την Πάτρα-Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με τρακτέρ! (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Εδώ και έναν μήνα, παιδιά περίπου 20 οικογενειών που κατοικούν στην Τοπική Κοινότητα Σκιόεσσας (ή αλλιώς Βούντενης) η οποία απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Πάτρα, αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο τους, με τρακτέρ ή άλλα αγροτικά μηχανήματα!

Αιτία γι’ αυτό όπως εξηγεί στο GRTimes ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργος Σταυρόπουλος αποτελεί, το γεγονός ότι η ασφαλτόστρωση ενός από τους βασικούς δρόμους που οδηγούν στο σχολείο, ο οποίος βρισκόταν υπό κατασκευή από τον εργολάβο που είχε αναλάβει τη διεκπεραίωσή του μέσω διαγωνισμού, για άγνωστους λόγους έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και έναν περίπου μήνα, χωρίς να εξηγηθεί στους κατοίκους τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Το πρόβλημα είναι αληθινό. Τα παιδιά μεταφέρονται με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο σχολείο, καθώς ο δρόμος, ειδικά τώρα με τις βροχές είναι λασπώδης και δεν επιτρέπει τη διέλευση ΙΧ ή άλλων ελαφρών οχημάτων τα οποία υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν στη λάσπη. Το έργο της κατασκευής του δρόμου έχει δημοπρατηθεί, έχει ανατεθεί σε εργολάβο, όμως για λόγους που δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχουν εξηγηθεί τα έργα έχουν σταματήσει. Όπως είναι εύλογο η κατάσταση έχει δημιουργήσει έντονο εκνευρισμό στους κατοίκους» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Κάνουμε υπομονή αλλά εξαντλείται

Ο τελευταίος μάλιστα προσθέτει ότι οι δημοτικοί φορείς θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με το ζήτημα προκειμένου να σταματήσει αυτός ο …ιδιαίτερος τρόπος μεταφοράς των παιδιών που θέτει τη σωματική τους ακεραιότητα σε άμεσο κίνδυνο.

«Το πρόβλημα έχει να κάνει και με τις αποχετεύσεις, διότι όταν γεμίζουν οι βόθροι θα πρέπει να υπάρχει διέλευση από μεγάλα οχήματα ώστε να τους αδειάσουν. Κάνουμε υπομονή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, όμως κανείς από τη δημοτική αρχή, δεν μας έχει εξηγήσει ακόμη για ποιο λόγο δεν ολοκληρώνεται το έργο» καταλήγει ο κ. Σταυρόπουλος.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής είναι αναγκασμένοι να φορτώνουν και τα σκουπίδια τους στα τρακτέρ προκειμένου να διασχίσουν το δρόμο και να τα πετάξουν στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

Βούντενη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Λακωνία: Σε κρίσιμη κατάσταση 8χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στην Εγνατία Οδό (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top