Τσαϊρίδης: Το αίτημά μας για κάμερες στις αστυνομικές στολές γίνεται πράξη

Τσαϊρίδης: Το αίτημά μας για κάμερες στις αστυνομικές στολές γίνεται πράξη

Πράξη γίνεται το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τοποθέτηση μικροκαμερών σε όλες τις στολές των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, μιλώντας στο GRTimes, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μέτρο, “πρόκειται να μειώσει τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, να αλλάξει τη συμπεριφορά του πολίτη απέναντι στον αστυνομικό και να σταματήσει τη στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης στο GRTimes, γίνεται πράξη το αίτημα που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις 19 Δεκεμβρίου του 2019 με αφορμή την “πρωτοφανή στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ”, που ακολούθησε των γεγονότων της 17 Νοέμβρη και της 6ης Δεκεμβρίου. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, την τοποθέτηση καμερών στις στολές όλων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

“Ο λόγος για τον οποίο είχαμε προβεί σε αυτήν την πρόταση, είναι διότι μετά από έρευνα που έγινε στο εξωτερικό και αφορούσε τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας στων οποίων τις στολές είχαν τοποθετηθεί κάμερες, αποδείχθηκε ότι τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας μειώθηκαν αισθητά, ενώ ταυτόχρονα κάμφθηκε η επιθετική συμπεριφορά πολιτών απέναντι σε αστυνομικούς. Η τοποθέτηση καμερών και η συνεπακόλουθη ύπαρξη πλήρους οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα αποτυπώνει το σύνολο των γεγονότων και όχι αποσπασματικά συμβάντα, θα δώσει ένα τέλος στην στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ”, αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι η μόνη εργασιακή ομάδα η οποία ζητά να ελέγχεται.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πραγματικά τίποτα να φοβηθούμε. Εφόσον ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτήν την εξαγγελία, τον καλούμε να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να γίνει άμεσα η προμήθεια και η τοποθέτηση των μικροκαμερών σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις”, καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγο νωρίτερα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση με 42 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την λειτουργία, την δράση και τον ρόλο της Αστυνομίας. Στο κείμενο της ανακοίνωσης, δίνονται απαντήσεις σχετικά με την επιτροπή Αλιβιζάτου, την αστυνομική βία, τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, την εκπαίδευση των αστυνομικών κ.α.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top