Τσαβούσογλου: Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία

Τσαβούσογλου: Τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Μεσογείου, για την «κινητοποίηση», όπως είπε, της Τουρκίας. «Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ”ΤΔΒΚ”. Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ”ΤΔΒΚ” πιστεύουν στην ίση μοιρασιά» ανέφερε.

«Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά» συνέχισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Καταλήγοντας, έστρεψε εκ νέου τα βέλη του στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί: «Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το τανγκό χρειάζονται δύο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά» σημείωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Πετράλωνα: Συμπληρωματική κατάθεση από την 22χρονη για τους βιασμούς από τον πατέρα της

Μεταμοσχεύσεις: Το δώρο ζωής που δεν κάνουμε συχνά στην Ελλάδα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top