Τσιάρας: Προχωρά η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τσιάρας: Προχωρά η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά στο Επαρχείο της περιοχής ξεκινά άμεσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συνοδεύεται από τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη.

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Κατά την άφιξή του στον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού έκανε λόγο για εγκατάλειψη και απαξίωση δομών για πολλά χρόνια στη συνέχεια ανακοίνωσε πως “μέχρι το τέλος του έτους, το Ειρηνοδικείο θα έχει μετεγκατασταθεί προσωρινά στο Επαρχείο Λαγκαδά”.

“Σε συνεργασία με τον δήμο της περιοχής ο οποίος παραχωρεί το νέο χώρο, αλλά και την Κτηματική Υπηρεσία, λύθηκαν τα γραφειοκρατικά θέματα που υπήρχαν κι έτσι η προσωρινή μετεγκατάσταση προχωρά και μέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι η μετεγκατάσταση στο Επαρχείο Λαγκαδά θα είναι προσωρινή, καθώς τα οικόπεδα που είχε προτείνει ο δήμος στο παρελθόν, αντιμετώπισαν πολεοδομικά προβλήματα, καθώς επίσης και προβλήματα ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ωστόσο κατά τη σημερινή επίσκεψη ξεκαθαρίστηκε πως αν βρεθεί χώρος που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, το υπουργείο όπως είπε ο κ. Τσιάρας “είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Ειρηνοδικείο της περιοχής”.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά ο Κ. Τσιάρας επισκέφθηκε τον νέο χώρο όπου θα στεγαστεί προσωρινά το Ειρηνοδικείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top