Βατά χαρακτήρισαν οι μαθητές τα θέματα της πρεμιέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΦΩΤΟ)

Βατά χαρακτήρισαν οι μαθητές τα θέματα της πρεμιέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Άλλοι με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους και άλλοι ανακουφισμένοι από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εξέρχονταν οι μαθητές από τα Γενικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης, σήμερα Δευτέρα (14/6), πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

«Τα θέματα ήταν βατά φέτος, ίσως και λόγω των συνθηκών που επικρατούν με τον κορωνοϊό. Φυσικά, για να γράψει κάποιος πολύ καλά θα έπρεπε να έχει διαβάσει αρκετά, αλλά σε γενικές γραμμές τα θέματα που τέθηκαν ήταν σαφή και κατανοητά» λέει ο GRTimes, ο Β. Ν. μαθητής ο οποίος φοιτά στο 15ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Σε ερώτηση για το αν οι μαθητές πήραν τα θέματα στα χέρια τους την προβλεπόμενη ώρα ή αν ο ίδιος αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της εξέτασης, τόνισε πως «σε λειτουργικό επίπεδο, όλα λειτούργησαν ομαλά όπως τα περιμέναμε. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι».

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές προσήλθαν σήμερα στα εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκα και με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test).

«Δυστυχώς συνηθίσαμε με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Μέσα στην αίθουσα αν και τα παράθυρα ήταν ανοικτά είχε λίγο ζέστη αλλά ανταπεξήλθαμε» τόνισε ο μαθητής Β.Ν.

«Ήταν λίγο περίεργο το ποίημα που μπήκε σήμερα, ενώ στην έκθεση είναι κάπως δύσκολο να βαθμολογήσεις τον εαυτό σου. Ωστόσο, νομίζω όμως ότι έγραψα καλά» τονίζει μαθήτρια από το ίδιο σχολείο στο GRTimes, ενώ κάποιοι άλλοι σε πηγαδάκια αναφέρουν ότι τα θέματα παραδόθηκαν με μια μικρή καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών.

Παραδίπλα γονείς περιμένουν με αγωνία τα παιδιά τους να εξέλθουν της αίθουσας. “Είδα τα θέματα από νωρίς ελπίζω όλα να πήγαν καλά” μας λέει μητέρα μαθήτριας που ζει τη δική της αγωνία.

«Είναι ακόμη νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα, ωστόσο περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν μας έχουν αναφερθεί ζητήματα, φαίνεται να κύλησαν όλα ομαλά. Βρισκόμαστε βέβαια σε συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια έτσι ώστε αν προκύψει κάποιο ζήτημα να το λύσουμε άμεσα» υπογραμμίζει στο GRTimes, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης.

Αυτό ωστόσο αναφέρουν και τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για τα 154 εξεταστικά κέντρα όπου διεκδικούν συνολικά μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση 14.418 υποψήφιοι. Να σημειωθεί ότι τα 94 από τα 154 εξεταστικά κέντρα, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου συνολικά εξετάζονται 9.242 μαθητές.

Αύριο (15/6) στις Σέρρες

Αύριο στο μεταξύ ξεκινά ανάλογη διαδικασία και για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία έχουν συσταθεί 22 εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν 4.860 υποψήφιοι. Τα 13 από αυτά θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη όπου και θα εξεταστούν 2.776 μαθητές.

Ο Θωμάς Μπαχαράκης θα αναχωρήσει αύριο για τις Σέρρες όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία για το αν θα κυλήσουν όλα ομαλά στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ