Βατόπουλος για κορωνοϊό: Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες

Βατόπουλος για κορωνοϊό: Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας ,Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ο ίδιος εξήγησε μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κανείς σώφρων που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

Παράλληλα, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι’ αυτό, είπε ο κ. Βατόπουλος, έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες -που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους-, καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Συγκριτικά με τη γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιός του κορωνοϊού μειώνεται διαφορετικά από ό,τι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα, ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊό» ανέφερε.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ