Βέροια: Ανησυχία για το μέλλον του 1ου ΓΕΛ–Χρειαζόμαστε μαθητές για να λειτουργήσουμε

Βέροια: Ανησυχία για το μέλλον του 1ου ΓΕΛ–Χρειαζόμαστε μαθητές για να λειτουργήσουμε

Την έντονη ανησυχία, η οποία πηγάζει κυρίως από το χωροταξικό θέμα σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, εξέφρασαν σήμερα ο διευθυντής της εν λόγω σχολικής μονάδας, Χρήστος Σκούπρας και ο υποδιευθυντής Θεμιστοκλής Ράλλης, ασκώντας παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο.

«Το κύριο θέμα της παρέμβασης αφορούσε τα πέντε Λύκεια της πόλης και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να μοιράζεται ίσος αριθμός μαθητών σε αυτά. Σε όλα τα ΓΕΛ εκτός από ένα βρίσκεται σε πυκνοδομημένη περιοχή, τα παιδιά είτε πηγαίνουν με τα πόδια, είτε με το λεωφορείο. Επειδή ωστόσο, το δικό μας Λύκειο βρίσκεται πάνω σε ανηφόρα και σε λόφο, τα περισσότερα χρησιμοποιούν το λεωφορείο και όταν οι γονείς δεν εργάζονται, γίνεται αντιληπτό ότι ενδεχομένως να μην έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν καθημερινά το ποσό των 50 λεπτών, το οποίο στο σύνολό του είναι σημαντικό με αποτέλεσμα να επιλέγουν τελικά άλλα σχολεία» σημειώνει στο GRTimes o διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, Χρήστος Σκούπρας.

Κύριο πρόβλημα μάλιστα για τον κ. Σκούπρα αναφορικά με το θέμα «παραμένει η χωροταξική κατανομή. Γι’ αυτό κάναμε και την παρέμβαση για να καταστήσουμε σαφές το πρόβλημα, διότι ούτως ή άλλως το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα επί του θέματος. Ο δήμος έχει αρμοδιότητα μόνο για τα κτίρια».

Επίσης σημείωσε πως έως ένα σημείο το πρόβλημα είναι γενικό και αφορά τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, ενώ πρόσθεσε πως εδώ και πέντε χρόνια το σχολείο λειτουργεί με εννιά τμήματα και έχει απώλειες πάνω από 80 μαθητές.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα  σημείωσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ότι το πρόβλημα στην πόλη είναι γενικό και δεν αφορά μόνο το 1ο ΓΕΛ, καθώς υπάρχει μείωση του μαθητικού δυναμικού, λόγω της υπογεννητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top