Βέροια: Η εστίαση “τρώει ξύλο” – Να σταματήσει το μέτρο για τη μουσική

Βέροια: Η εστίαση “τρώει ξύλο” – Να σταματήσει το μέτρο για τη μουσική

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Έντονες αντιδράσεις στον κόσμο της εστίασης, προκαλoύν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις “κόκκινες” Περιφερειακές Ενότητες και ειδικά η απαγόρευση της μουσικής. “Δεν προβλέπεται κανένα οικονομικό μέτρο στήριξης” αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας, Κώστας Σαμανίδης.

Στο “κόκκινο” μπαίνουν για άλλη μια φορά, λόγω της ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από 1.00πμ έως τις 6.00πμ (με εξαίρεση μόνο για λόγους εργασίας), αλλά να απαγορεύεται και η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, γεγονός που προκαλεί σοβαρές ενστάσεις και διαμαρτυρίες από τους επιχειρηματίες του κλάδου.

“Για άλλη μια φορά το μάρμαρο το πληρώνουν τα καταστήματα εστίασης. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν είναι αμφισβητούμενο πλέον” αναφέρει στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας, Κώστας Σαμανίδης, προσθέτοντας ότι μέχρι κάποια στιγμή, τα καταστήματα εστίασης θεωρούνταν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ωστόσο αυτό έχει ανατραπεί εδώ και καιρό και όλοι γνωρίζουν πλέον ότι αυτό δεν ισχύει, ωστόσο οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνεχίζουν να “τρώνε ξύλο”.

Ο κ. Σαμανίδης χαρακτήρισε ως απαράδεκτο πλέον, το μέτρο για τη μουσική, ειδικά στις ορεινές περιοχές, όπως η Ημαθία, η Πέλλα κτλ, όπου δεν υπάρχει τουρισμός. “Υποτίθεται το μέτρο είχε βγει για τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα όπως τα νησιά, γιατί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρχε δυνατή μουσική, συγχρωτισμός κτλ. Όμως σε τέτοιες περιοχές ορεινές όπως η δική μας, χωρίς τουρισμό, δεν έχει καμία αξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός ανάμεσα σε Νότια, Βόρεια Ελλάδα κτλ. Απλά περιγράφουμε την πραγματικότητα και εμείς, τα καταστήματα εστίασης της Βέροιας, πιστεύουμε ότι είναι ώριμη η στιγμή, το μέτρο για τη μουσική να πάψει να υπάρχει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως θετικό το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας 1.00-6.00πμ, ωστόσο επανέλαβε πως η απαγόρευση της μουσικής, δεν αλλάζει καθόλου την εικόνα της πανδημίας και αντίθετα προκαλεί ζημιά, όχι μόνο οικονομικά για τα μαγαζιά, για τους μουσικούς, για τους DJ, αλλά και για την ψυχολογία του κόσμου .

Τεράστια οικονομική ζημιά – Κανένα μέτρο στήριξης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας, το τελευταίο διάστημα, με την ολοκλήρωση των διακοπών και το άνοιγμα των σχολείων, στις επιχειρήσεις του κλάδου υπήρξε μια ανάκαμψη, με τον κόσμο να αρχίζει να έχει μια καλή ψυχολογία, η οποία όμως με τα νέα μέτρα ξαναπέφτει στο ναδίρ.

Επίσης διερωτάται πως είναι δυνατόν να στοχοποιείται μόνο η εστίαση και να λαμβάνονται μέτρα μόνο εκεί, όταν υπάρχουν και άλλοι κλάδοι και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να ευθύνονται για τη διασπορά του κορωνοϊού, φέροντας ως παράδειγμα τις μετακινήσεις με αστικά, αλλά και τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες συναυλίες που έγιναν στη Βέροια τον τελευταίο μήνα, με χιλιάδες άτομα η κάθε μια.

Ο ίδιος, αναφέρεται στην πολύ μεγάλη οικονομική ζημία για τις επιχειρήσεις εστίασης – διασκέδασης, τονίζοντας πως από άποψη οικονομικών μέτρων, δεν προβλέπεται τίποτα. “Ούτε καν για τους DJ που μένουν χωρίς δουλειά, που δεν έχουν δικαίωμα για αναστολή. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο στήριξης αυτή τη στιγμή. Ούτε ενοίκιο, ούτε ειδικού σκοπού, ούτε δικαίωμα αναστολής, τίποτα!” λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top