Vidavo: Ενώνει τις δυνάμεις με κορυφαίους του IoT για την ψηφιακή υποστήριξη ασθενών

Vidavo: Ενώνει τις δυνάμεις με κορυφαίους του IoT για την ψηφιακή υποστήριξη ασθενών

Η Vidavo ενώνει τις δυνάμεις της με κορυφαίους εμπειρογνώμονες του IoT σε ένα νέο έργο ψηφιακής υποστήριξης ασθενών.

Το IntellIoT είναι ένα έργο έρευνας και καινοτομίας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός πλαισίου λογισμικού για ευφυή περιβάλλοντα, όπου εκτελούνται νέας γενιάς εφαρμογές IoT, οι οποίες εξελίσσονται διατηρώντας τον άνθρωπο στο κύκλωμα (Human-in-the-loop) ως αναπόσπαστο μέρος του συστήματος. Η συμβολή του ανθρώπου είναι ζωτικής σημασίας, αφού βοηθά το σύστημα θα βελτιώσει τις δυνατότητές του λήψης αποφάσεων ταχύτερα από ό, τι θα έκανε από μόνο του. Οι επιλεγμένοι τομείς εφαρμογής του IntellIoT είναι γεωργία, η μεταποίηση και η υγεία.

Η Κοινοπραξία και γιατί Vidavo

Η κοινοπραξία αποτελείται από 14 εταίρους σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, με συντονιστή τη Siemens AG, υπεύθυνο του τομέα Υγείας την Philips Healthcare και τη Vidavo S.A. ως την πιο πρόσφατη προσθήκη στην κοινοπραξία, για να ενισχύσει την περίπτωση εφαρμογής – Υγεία- στο IntellIoT.

Η Vidavo επιλέχθηκε στα πλαίσια του Open Call 1 του IntellIoT τον Μάρτιο του 2022 ώστε να επεκτείνει τις δυνατότητες του Vida24© και να υποστηρίξει την θεραπεία ασθενών με καρδιοαγγειακά νοσήματα στο σπίτι με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Vida24© αποτελεί ένα πιστοποιημένο (CE class II.a ιατροτεχνολογικό προϊόν) οικοσύστημα mobile και cloud εφαρμογών που εμπιστεύονται χιλιάδες χρήστες.

Η εφαρμογή Vida24, συλλέγει και παρακολουθεί συνεχώς ζωτικά σημεία και φυσική δραστηριότητα προκειμένου να εξάγει εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και πληροφορίες, όπως συμμόρφωση πλάνου φροντίδας και ανάγκη επίσκεψης στα επείγοντα με βάση αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μετά την ολοκλήρωση του Open Call 1, η κοινοπραξία του IntellIoT αποφάσισε να καταστήσει τη Vidavo επίσημο εταίρο της κοινοπραξίας. Σε συνεργασία με την Phillips Healthcare και την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, σχεδιάζουν προσωποποιημένα μοντέλα μηχανικής μάθησης που θα υποστηρίζουν την απόφαση του γιατρού σχετικά με την πορεία των περιστατικών εξατομικευμένα για το κάθε ασθενή.

Συγκεκριμένα, τα μοντέλα μηχανικής επανεκπαιδεύονται από τα ιατρικά δεδομένα του εκάστοτε ασθενή, τοπικά στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Vida24©, χωρίς να απαιτείται η αποστολή τους σε cloud υποδομές ενισχύοντας την ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Έτσι, δημιουργούνται εξατομικευμένες προβλέψεις και τα μοντέλα μηχανικής μάθησης «μαθαίνουν» τον ασθενή όπου εφαρμόζονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

Πολλαπλά τα οφέλη από τη συνεργασία αυτή για όλες τις πλευρές

Η Vidavo μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή της στο έργο IntellioT και την κοινοπραξία. «Οι περαιτέρω γνώσεις, η εμπειρία και οι ιδέες που πάντα δημιουργούνται σε τέτοιες δράσεις θα μας κάνουν καλύτερους σε αυτό που κάνουμε. Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Vidavo διαθέτει τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λύσεων για την απομακρυσμένη υποστήριξη ασθενών, την προγνωστική ανάλυση και άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη. Η συμμετοχή μας στο έργο θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματα του έργου είναι συναφή και εφαρμόσιμα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα η τεχνολογία και οι λύσεις μας που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνολικών δυνατοτήτων και λειτουργιών της πλατφόρμας IntellioT».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπακαλιάρος τηγανητός: Η προετοιμασία-Tα μυστικά για τραγανό κουρκούτι (VIDEO)

Έγκλημα στο ΑΠΘ: Καταδίκη 47χρονου με πλειοψηφία ενόρκων

Συναγερμός στη Γερμανία: Έπεσε σε πλήθος με ΙΧ-Αναφορές για τραυματίες

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου «το καλάθι του νοικοκυριού» μετά την κατάθεση νομοσχεδίου

Διαρρήκτες – αναρριχητές «ξάφριζαν» διαμερίσματα – Καταδίωξη για τη σύλληψή τους

Ανατριχιαστικές περιγραφές για κύκλωμα με κυνομαχίες στην Κεντρική Μακεδονία – Πώς δρούσαν (ΦΩΤΟ)

Αρτοποιία Τσατσάκης: Τα ποιοτικότερα κρητικά παξιμάδια και κριτσίνια στα ράφια της Lidl Ελλάς (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Πρόσκληση στους Βορειοελλαδίτες απευθύνει η Ναυπακτία – Κερδίζει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης

25η Μαρτίου: Στον… ρυθμό της εθνικής επετείου τα σχολεία – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Η υποβολή της αίτησης βήμα-βήμα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Θεσσαλονίκη: «Έβρεξε» λόγω… φωτιάς σε πολυκατοικία-Με ομπρέλες οι ένοικοι

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με απεγκλωβισμό ατόμου -ΙΧ έπεσε σε χαράδρα (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top