Βόμβα για τα Λύκεια: Πράσινο φως από την επιτροπή να ανοίξουν όλες οι τάξεις

Βόμβα για τα Λύκεια: Πράσινο φως από την επιτροπή να ανοίξουν όλες οι τάξεις

Σε εξέλιξη είναι ακόμη η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα το άνοιγμα των σχολείων την 12η Απριλίου. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι το 60% των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων συμφωνεί με το άνοιγμα όλων των βαθμίδων του Λυκείου, ενώ το 30% διαφωνεί κατηγορηματικά. Θολό παραμένει ωστόσο το τοπίο για τις τρεις “κατακόκκινες” περιοχές.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σε μία απόφαση “βόμβα” φαίνεται να προχωρά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθώς το 60% των μελών, όπως αναφέρουν πηγές της επιτροπής στο GRTimes, συμφωνούν όχι μόνο με το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου από την 12η Απριλίου, αλλά με το να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου στα θρανία!

Θολό το τοπίο για τις τρεις “κατακόκκινες” περιοχές

Οι ίδιες πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι το τοπίο ακόμη είναι θολό όσον αφορά στις τρεις “κατακόκκινες” περιοχές, δηλαδή την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, στις οποίες το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό, με τα μέλη της επιτροπής να μην έχουν καταλήξει ακόμη αν θα προχωρήσουν σε εισήγηση για άνοιγμα του Λυκείου και σε αυτές.

Δεδομένου ότι η συνεδρίαση της επιτροπής είναι ακόμη σε εξέλιξη, όλα τα σενάρια είναι πιθανά, ενώ υπάρχει περίπτωση να “βάλουν τα σακίδια στην πλάτη” και οι μαθητές των τριών προαναφερθέντων περιοχών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο GRTimes, εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, με εξαίρεση την Γ’ Λυκείου μόνο αν αυτό είναι άκρως απαραίτητο. Όπως εξήγησε, δεν είναι δυνατόν να προχωράμε σε άνοιγμα δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την ίδια στιγμή που σε πολλές περιοχές είναι κλειστές οι οικονομικές δραστηριότητες που “φέρνουν το εισόδημα” στα νοικοκυριά.

Περισσότερα σε λίγο…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ