ABELON: Aπό τη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής στη διεθνή αγορά

ABELON: Aπό τη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής στη διεθνή αγορά

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το ABELON ®, το παλαιωμένο απόσταγμα σταφυλής του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη, ετοιμάζεται για το λανσάρισμά του στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Το ABELON, που πρωτοπαρουσιάζεται σήμερα στο GRTimes.gr,  θα βγει στην αγορά μέσα στους επόμενους δυο μήνες, καθώς κάνει  τις τελευταίες του pre- market ετοιμασίες, περιμένοντας και τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού San Fransisco Spirits Competition, όπου φαίνεται να τα πήγε πολύ καλά.

Το ABELON, όπως λέει στον GRTimes.gr ο γεωπόνος, βιοκαλλιεργητής και περήφανος πατέρας του παλαιωμένου, μονοποικιλιακού και οργανικού αποστάγματος, Πάγκαλος Καζάκης, θα ταξιδέψει στον κόσμο με direct sales, σε ανθρώπους που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο και βρίσκονται σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία αλλά και Ελλάδα.

«Αυτή είναι η πρώτη παρτίδα του παλαιωμένου ABELON, που παράχθηκε το 2016 και μετά ωρίμασε σε έξι δρύινα γαλλικά βαρέλια που παραγγέλθηκαν για το σκοπό αυτό. Η ποσότητα του αποστάγματος που θα διατεθεί στην αγορά, από αυτά τα έξι βαρέλια της πρώτης παραγωγής, είναι μικρή. Αρκεί να πω ότι το πρώτο βαρέλι που ανοίχθηκε έδωσε μόλις 191 φιάλες και από αυτές οι 30 έχουν ήδη προπωληθεί» εξήγησε ο κ. Καζάκης.

Από το αμπέλι στα …αμπελόφυλλα και τώρα στο ABELON

Το επίθετο Καζάκης είναι γνωστό στους πιστούς οπαδούς των αγνών και ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, αν και με το ABELON o Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη, κάνει ουσιαστικά το πρώτο του βήμα στην αγορά των ποτών και αποσταγμάτων, έχοντας όμως εμπειρία χρόνων στην απόσταξη τσίπουρου το οποίο παρήγαγε αποκλειστικά για την οικογένεια και τους φίλους που επισκέπτονταν το Κτήμα στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.

Και ναι, ο Πάγκαλος είναι ο ένας από τους δύο γιούς του Δημήτρη και της Μαριάννας Καζάκη, της Μαριάννας που είναι πλέον πασίγνωστη με τα αμπελόφυλλα, τα ντολμαδάκια, τις πίτες και τόσα ακόμη εκλεκτά προϊόντα, που αυτή και οι Γωνιάτισσες παράγουν και διαθέτουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αλλά όπως τόνισε ο Πάγκαλος, η επιχειρηματική επιτυχία της Οικογενείας Καζάκη έχει τις ρίζες της στον αμπελώνα που πριν 34 χρόνια φύτεψε στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής ο Δημήτρης Καζάκης, σύζυγος της Μαριάννας και πατέρας του Πάγκαλου και του Σάκη, που είναι το εμπορικό μυαλό της επιχείρησης.

« Με τον πατέρα μου καλλιεργούμε 143 στρέμματα βιολογικού αμπελώνα στη Νέα Γωνιά και επί πολλά χρόνια παράγουμε μικρές ποσότητες τσίπουρου. Το ενδιαφέρον μου για τα αποστάγματα δεν είναι κάτι καινούργιο,  τα τελευταία 15 χρόνια πειραματίζομαι με τα αποστάγματα, έχοντας δώσει έμφαση στο παλαιωμένο απόσταγμα σταφυλής. Σε αυτά τα χρόνια έβγαλα δύο πειραματικές παρτίδες αποστάγματος και το 2016, έγινε η παραγωγή της συγκεκριμένης παρτίδας που θα βγει, παλαιωμένο, με την ονομασία ABELON, στην αγορά.

Το ABELON, όπως ο ίδιος ο Πάγκαλος Καζάκης γράφει στο Abelon Organic, «είναι ένα 100 % πιστοποιημένο βιολογικό απόσταγμα μιας μονοποικιλίας σταφυλιών, που έχουν συγκομιστεί με το χέρι. Το ABELOΝ παράγεται σε μικροποτοποιία, σε ελεγχόμενο περιβάλλον για βέλτιστη ζύμωση και αποτελέσματα της απόσταξης. Είναι προϊόν διπλής απόσταξης, σε χάλκινο άμβυκα, που έχει παλαιωθεί για

περισσότερο από τρία χρόνια, σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις μου από ειδικούς τεχνίτες και, σε άψογες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα απαράμιλλη γεύση και άρωμα.

«Ανοίγω κάθε βαρέλι ξεχωριστά, αφού εξετάσω σχολαστικά τα αισθητηριακά χαρακτηριστικά του. Το πνεύμα κάθε βάρους εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, με απόδειξη μέχρι 48 % Vol. και μετά από ελάχιστη ωρίμανση έξι μηνών.

«Κάθε μπουκάλι είναι σφραγισμένο με καθαρό πορτογαλικό φελλό και στέφεται από ένα χαραγμένο χρυσό δαχτυλίδι, με τη σφραγίδα της οικογένειάς μας. Μια μαρτυρία της αφοσίωσής μας στην αριστεία.

«Αυτό το premium και αυθεντικό οργανικό απόσταγμα είναι περιορισμένης έκδοσης με έναν αριθμό σηματοδοτημένο σε κάθε μπουκάλι, προερχόμενο από ένα μόνο cask και μια ποικιλία οργανικών σταφυλιών. Οπότε, αν κρατάς ένα, ξέρεις ότι κρατάς ένα μοναδικό είδος».

Κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι του ABELON στην αγορά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ