Αλεξανδρούπολη: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν 5 παιδιά να πάνε στο σχολείο (VIDEO)

Αλεξανδρούπολη: Αρνητές γονείς δεν αφήνουν 5 παιδιά να πάνε στο σχολείο (VIDEO)

Νέες περιπτώσεις γονέων -αρνητών του κορωνοϊού που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινά σε όλη τη χώρα, ενώ τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης επιχειρούν να βάλουν φρένο σε αυτά τα φαινόμενα με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δυο νηπιαγωγείου και 3 δημοτικού), που απέχουν από τα μαθήματά τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς! Κατά την ίδια πηγή, οι γονείς αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε self test ή να φορέσουν μάσκα.

«Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές, που επιλαμβάνονται του θέματος, ενώ, παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και σε υπηρεσιακό επίπεδο, να μεταπειστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: 25 μαθητές εκτός εκπαίδευσης λόγω αρνητών γονέων

Ο κ. Μπαντίκος σημείωσε ακόμη ότι «οι συγκεκριμένοι γονείς δεν έχουν προσκομίσει κάποιο έγγραφο από δημόσιο φορέα υγείας που να πιστοποιεί ότι για λόγους υγείας των παιδιών τους αρνούνται τα tests ή τις μάσκες», συμπληρώνοντας πως εάν συνέτρεχαν τέτοιοι λόγοι, «οι μαθητές αυτοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις».

Συνολικά στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ανέφερε ο κ. Μπαντίκος, δεν ξεπερνούν τους 25 οι μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω άρνησης των γονέων τους, «ανάμεσά τους και μαθητές Λυκείου, για τους οποίους όμως δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα, αφού οι λυκειακές τάξεις δεν εμπίπτουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, άρα μπορούν και να μη συνεχίσουν το σχολείο».

Στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε πολλές φορές το GRTimes.gr. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα είχε αποκαλύψει ότι στη Θεσσαλονίκη περίπου 90 παιδιά, δεν πηγαίνουν στο σχολείο, επειδή οι γονείς τους δεν θέλουν να κάνουν τα self test, δεν θέλουν να καταχωρούν τα στοιχεία τους στη σχετική πλατφόρμα, δεν θέλουν να φορούν μάσκες προστασίας ή επειδή κρίνουν ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και δεν θέλουν να είναι “καθοδηγούμενοι”!

Όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί στο GRTimes.gr, πρόκειται για 40 παιδιά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και άλλα περίπου 50 στη Δυτική, που στερούνται του δικαιώματος της εκπαίδευσης, λόγω των γονέων τους.

Ποινικές κυρώσεις για γονείς – αρνητές

Χτες τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης, με διάταξη που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, εισήγαγαν νέο πλαίσιο για τους γονείς – αρνητές.

Η διάταξη αφορά στους γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο, «φωτογραφίζοντας» τους γονείς οι οποίοι κρατούν μακριά τα παιδιά από τα μαθήματα, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για τη μετατροπή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόπτσης: Ποινές για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 90 παιδιά αρνητών δεν πηγαίνουν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αρνητής πατέρας για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αρνητής πατέρας μαθητή

Σέρρες: Κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα για τους γονείς αρνητές-Κινδυνεύουν με αφαίρεση της γονικής μέριμνας

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

“Μεσαίωνας” στις Σέρρες: Αρνητής πατέρας “κρατά” στο σπίτι τα 4 παιδιά του

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top