Χαλκιδική: Χωρίς αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά τη θεομηνία

Χαλκιδική: Χωρίς αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά τη θεομηνία
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019, όταν μία ασυνήθιστης έντασης υπερκαταιγίδα έπληξε με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Χαλκιδική.

Ο ανεμοστρόβιλος που σχηματίστηκε και συνοδεύτηκε από καταρρακτώδη βροχή και χαλαζόπτωση σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω οχτώ νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα.

Ένα χρόνο μετά επιχειρηματίες και πολίτες ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, ενώ άγνωστο παραμένει πότε και αν τελικά θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Λύση στο πρόβλημα ζήτησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με επιστολή του προς το γραφείο του πρωθυπουργού και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Το πρόβλημα είναι ότι η υπηρεσία που έχει παραλάβει όλες τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των πληγέντων, θα έπρεπε να έχει παραδώσει τις καταστάσεις στο υπουργείο, για να προχωρήσουν οι πληρωμές. Δυστυχώς, όμως, λόγω COVID το Δημόσιο υπολειτουργούσε και συνεχίζει να υπολειτουργεί και αυτές οι επιτροπές δε λειτούργησαν ως όφειλαν», ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τεράστια την πληγή που άνοιξε η θεομηνία για τους επιχειρηματίες της περιοχής. «Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν από μία κρίση δέκα ετών, ενώ πολλοί, επειδή έπαθαν τη ζημιά μέσα στο καλοκαίρι, αναγκάστηκαν να δώσουν χρήματα για να προλάβουν να ξανανοίξουν τα καταστήματά τους, ώστε να μη χάσουν μέρα. Στη συνέχεια τους ήρθε ο αντικαπνιστικός νόμος και μετά το κλείσιμο με την πανδημία. Είναι κυριολεκτικά μια τραγωδία. Έχω μία πληροφορία ότι είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος, αλλά περιμένουμε», τόνισε ο κ. Κουφίδης.

Απαισιόδοξοι οι επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες των περιοχών που επλήγησαν, πάντως, δεν είναι αισιόδοξοι ότι τελικά θα λάβουν αποζημίωση.

«Είμαστε ακόμα στην αναμονή. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει αποζημιωθεί κανείς και απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αποζημιωθεί κανείς. Αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο Θάνος Τουμπάκης, πρόεδρος των επιχειρηματιών στα Νέα Πλάγια, της περιοχής που μαζί με τα Φλογητά και τη Σωζόπολη του Δήμου Νέας Προποντίδας χτυπήθηκε περισσότερο από την υπερκαταιγίδα.

Ο κ. Τουμπάκης ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων έπαθαν μεγάλη ζημιά, την οποία αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν βιαστικά, προκειμένου να έχουν παραστατικά και να λάβουν την αποζημίωση.

«Αρκετοί από αυτούς που έπαθαν ζημιές και τους υποχρέωσαν κατά κάποιον τρόπο να κάνουν αγορές για να παρουσιάσουν τιμολόγια και να αποζημιωθούν την πάτησαν δύο φορές. Θα μπορούσαν κάποια πράγματα να τα «μπάλωναν», κάποιες εργασίες να τις έκαναν με καλύτερη οικονομική προσφορά.

Τώρα τους έβαλαν σε μία διαδικασία να κόψουν τιμολόγια και να τα κάνουν όλα γρήγορα για να προλάβουν τις προθεσμίες και μετά τους είπαν «βλέπουμε». Θα ήταν πιο έντιμο να τους έλεγαν ότι δε θα γίνει τίποτα», τόνισε.

«Τυχεροί» οι αγρότες

Οι μόνοι επαγγελματίες που έχουν πάρει μέρος της αποζημίωσης μέσω του ΕΛΓΑ είναι οι αγρότες, που σταδιακά ανά περιοχή.

«Έχουμε πάρει μέχρι στιγμής το 65% της αποζημίωσης και μας έχουν ενημερώσει ότι το υπόλοιπο 35% θα το πάρουμε μέσα στον Ιούλιο», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλλικράτειας, Κυριάκος Κασμίρης.

Η γραφειοκρατία και τα παράδοξά της

Εκτός από την απώλεια της περιουσίας τους, οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής βρέθηκαν αντιμέτωποι και με το τέρας της γραφειοκρατίας του ελληνικού Δημοσίου.

Τη δαιδαλώδη διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται φορείς της αυτοδιοίκησης, τέσσερα υπουργεία και διάφορες υπηρεσίες περιέγραψε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, που επιστράτευσε τις υπηρεσίες του δήμου να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις, προκειμένου να διευκολύνουν τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο δήμος δέχτηκε αιτήσεις, οι οποίες έπρεπε να χωριστούν σε τρία μέρη.

Το προνοιακό επίδομα

Το πρώτο μέρος ήταν για το προνοιακό επίδομα για τις κύριες κατοικίες, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα μικρό ποσό που δίνεται ως έκτακτο βοήθημα και αφορά κυρίως σε οικοσκευή και μικρής έκτασης προβλήματα.

Συνολικά, κατατέθηκαν περίπου 1.000 αιτήσεις με ασφυκτική προθεσμία έξι μηνών για να διεκπεραιωθούν. Οι περισσότερες αιτήσεις απορρίφθηκαν είτε γιατί δεν κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά της δεύτερης φάσης, είτε γιατί οι δαπάνες δεν ήταν επιλέξιμες.

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο παράδοξα. Πρώτον, το προνοιακό επίδομα ήταν μέχρι το 2010 στην αρμοδιότητα της τότε νομαρχίας. Με τον Καλλικράτη μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες στους δήμους, αλλά τη συγκεκριμένη την κράτησε η έδρα του νομού, γιατί εκεί έμειναν οι υπάλληλοι, οπότε είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Πολυγύρου.

Δεύτερον, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που απέστειλε το υπουργείο στον δήμο, επιλέξιμες δαπάνες είναι για ό,τι καθιστά λειτουργικό το σπίτι. Δηλαδή, δεν περιλαμβάνονται οι τέντες και τα στόρια, ζημιές που καταγράφηκαν στην πλειονότητα των σπιτιών. Στην πράξη, δηλαδή, σχεδόν κανένα σπίτι δεν υπαγόταν σε αυτήν την κατηγορία, καθώς για τις μεγάλες ζημίες αρμόδια είναι άλλη υπηρεσία.

Οι μεγάλες ζημιές

Το δεύτερο μέρος είναι τα κτίρια, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για επιχειρήσεις, τα οποία έχουν υποστεί μεγαλύτερης έκτασης ζημιές, δηλαδή χρειάζονται αδειοδότηση από την Πολεοδομία για να αποκατασταθούν. Η κατηγορία αυτή, στην οποία υπάγονται και όλες οι εξοχικές κατοικίες, ανήκει στην ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών με αρμόδια υπηρεσία τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έκανε δειγματοληπτικά κάποιες αυτοψίες, όπως ορίζει η νομοθεσία, για να οριοθετήσει την πληγείσα περιοχή. Η οριοθέτηση, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κατατεθούν οι αιτήσει τελικά ανακοινώθηκε με ΦΕΚ στις 19 Δεκεμβρίου, δηλαδή πέντε μήνες μετά τη θεομηνία.

Τελικά, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν ότι οι περίπου 3.000 αιτήσεις που είχε δεχτεί ο δήμος έπρεπε να υποβληθούν αυτοπροσώπως, οπότε αναγκάστηκαν να αποστείλουν ενημερωτικά sms σε όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να μη χάσουν τις προθεσμίες.

Το παράλογο είναι ότι η ΔΑΕΦΚ, μετά την κατάθεση των αιτήσεων που έληξε στις 18 Μαρτίου και την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού, έχει ξεκινήσει πάλι αυτοψίες, ενώ στην πλειονότητά τους τα κτίρια έχουν αποκατασταθεί!

Οι επιχειρήσεις

Το τρίτο μέρος αφορούσε στις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα για τις καταστροφές στον εξοπλισμό τους, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Ωστόσο, και σε αυτήν την κατηγορία σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

«Έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις αυτοψίας από τις επιτροπές, οι οποίες λόγω κορωνοϊού δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν. Τώρα θα πρέπει να γίνει η καταγραφή σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα, ο οποίος θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, για να εγκριθεί το ποσό.

Στη συνέχεια, για όσες επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά πηγαίνουν οι εκθέσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να πάρουν από εκεί την αποζημίωσή τους», εξήγησε στο GRTimes.gr η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χαλκιδικής, Μάγδα Συρδάρη.

Συνολικά, περίπου 750 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση, αλλά μόνο οι μισές έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά κι έχουν γίνει εκθέσεις αυτοψίας.

«Έχουμε καταγράψει κάποιες παρατηρήσεις, ελλείψεις των επιτροπών, ελλείψεις υπογραφών, κάποια λάθη που έγιναν στη μεταφορά από τις αυτοψίες στους πίνακες. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν και μετά να αποσταλεί ο πίνακας για να μην αδικήσουμε κανέναν», ανέφερε η κ. Συρδάρη και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δαιδαλώδης η διαδικασία και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι η έλλειψη προσωπικού. Δυστυχώς, επίσης, δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας για να ενημερώσουμε και τους ενδιαφερόμενους», τόνισε.

Στον «αέρα» οι συγγενείς των θανόντων

Ο δήμος ανέλαβε και τις διαδικασίες για την αποζημίωση των οικογενειών που έχασαν τους συγγενείς τους από τη θεομηνία, που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. «Στείλαμε τα στοιχεία των θανόντων και των συγγενών πολύ γρήγορα, μέσα στον Αύγουστο, αλλά ούτε αυτό έχει προχωρήσει», τόνισε ο κ. Καρράς.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία είναι τόσο μπερδεμένη, που ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν την γνώριζαν ακριβώς. Σε ό,τι αφορά την τελική αξιολόγηση, ανέφερε πως αυτή έχει οριστεί σε διάστημα ενός χρόνου μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων, δηλαδή τον Μάρτιο του 2021.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15:5022/10

Θεσ/νίκη: Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:4422/10

ΙΕΛΚΑ: 100 εκατ. το κόστος διαχείρισης της πανδημίας για τα σούπερ μάρκετ Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

15:4322/10

Επιχείρηση «πλατείες»: Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:4022/10

Oruc Reis: Στα 15 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο Διεθνή ,Σημαντικά

15:3022/10

Τσιόδρας: Πρώτοι σε κρούσματα πλέον οι 18-24 Κορωνοϊός

15:2022/10

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: Να αποφύγουμε μέτρα με βαρύ οικονομικό αντίκτυπο Κορωνοϊός ,Περιφέρειες ,Πολιτική

15:1022/10

Τσίπρας για καταδίκη ΧΑ: Νίκη της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου Κόμματα ,Πολιτική

15:0222/10

Χ. Ταουσάνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μετεγγραφές (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:0022/10

Τουρκία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου Διεθνή

14:5922/10

ΜοU των AmCham Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου Διεθνή ,Ελλάδα ,Οικονομία

14:5622/10

Φύσσα: Δεν μπορώ να πω αν δικαιώθηκε ο Παύλος, μακάρι να ζούσε (VIDEO) Πολιτική

14:5022/10

ΕΑΥΘ: Η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να μπει σε «καραντίνα» Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:4022/10

Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο τεχνολογικό πάρκο Βουλγαρίας Κοινωνία ,Πολιτική ,Χωρίς κατηγορία

14:3622/10

ΕΒΕΘ- Βαρόμετρο: Οι καταναλωτές «πάσχουν» από βαθιά απαισιοδοξία λόγω κορωνοϊού Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3122/10

Παραδόθηκε και ο Γερμενής: Είμαι αθώος, κοίταγα την οικογένειά μου (VIDEO) Πολιτική

14:3022/10

Έρευνα: Οι μάσκες προστατεύουν, αλλά δεν αποκλείουν τη μετάδοση Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:2622/10

Στις 2/11 η γσ του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:2022/10

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

14:1722/10

Το… ποτέ της ΑΕΚ στην Πορτογαλία ενόψει Μπράγκα Αθλητισμός

14:1222/10

Επίδομα θέρμανσης ανάλογα με τον… καιρό Κοινωνία ,Πολιτική ,Φορολογία

14:1022/10

ΗΠΑ: Ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία λόγω Covid Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:0922/10

Δίκη ΧΑ: Συγκλόνισε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης Πολιτική ,Χωρίς κατηγορία

14:0022/10

Έβρος: Σε μονάδες του Δ’ ΣΣ ο Αλκιβιάδης Στεφανής Ελλάδα

13:5522/10

Μιχαλολιάκος: Περήφανος που φυλακίζομαι για τις ιδέες μου (VIDEO) Πολιτική

13:5222/10

Τάσιος: Αγώνας επιβίωσης για τους ξενοδόχους (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

13:4722/10

ΟΣΕΘ σε Γιουτίκα: To Mετρό βλέπει ανατολικά και δυτικά Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

13:3922/10

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Κασιδιάρης Πολιτική

13:3722/10

Κορωνοϊός: Εντείνονται τα μέτρα στον Δήμο Θεσ/νίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3022/10

Πολωνία: Σήμερα η απόφαση για το δικαίωμα άμβλωσης Διεθνή

13:2022/10

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» στις Σέρρες, «πορτοκαλί» και αυξημένη επιτήρηση μέτρων Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:1922/10

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής Πολιτική ,Σημαντικά

13:1722/10

Τζιτζικώστας: Από Σέρρες η… κακή είδηση της μέρας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

13:1522/10

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης Ελλάδα ,Κορωνοϊός

13:0722/10

Στ. Πέτσας: Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

13:0022/10

Ξεκινάει αύριο η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους Οικονομία

13:0022/10

Δήμος Καλαμαριάς: Νέα μέτρα ασφαλείας κατά covid-19 Δήμοι ,Κορωνοϊός

12:5622/10

Κινητοποίηση της αστυνομίας για τηλεφώνημα βόμβας σε ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:5322/10

Μητσοτάκης: Δεν παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού η Τουρκία Πολιτική

12:4522/10

Ταμείο Ανάκαμψης: Συστήνεται Ειδική Υπηρεσία στο υπ. Οικονομικών Ελλάδα ,Οικονομία

12:3822/10

Τηλεφώνημα για βόμβα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκη

12:3022/10

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον Στ. Πέτσα Κοινωνία ,Πολιτική

12:2522/10

ΕΦΕΤ: Ποια σοκολάτα γάλακτος ανακαλείται Υγεία

12:2122/10

Στοίχημα: Με combo του ΠΑΟΚ στο 2.80 Αθλητισμός

12:2022/10

Εξαπλώνεται ραγδαία και στην Κομοτηνή ο κορωνοϊός Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:1422/10

Αλλάζουν όλα στο επίδομα θέρμανσης- Οι προϋποθέσεις Κοινωνία ,Οικονομία ,Φορολογία

12:0822/10

Με το «Egnatia Pass» σε όλους τους αυτοκινητόδρομους (video) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:0522/10

Διαμαρτυρία συνταξιούχων με μάσκες και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0522/10

Διαμαντής: Η Θεσ/νίκη να γίνει πόλη καριέρας για νέους (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:0322/10

Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας στον Εύοσμο – Μία σύλληψη (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

12:0022/10

Προτάσεις για ημερήσια εκδρομή σε κοντινή απόσταση από την Θεσσαλονίκη Health-Fitness ,Θέματα GR Times

11:5122/10

«Κλείδωσε» διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:4822/10

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίπτεται το αίτημα του Κασιδιάρη Πολιτική

11:4522/10

Άρπαξαν τσάντα με 2.500 ευρώ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:4422/10

Live η συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου Πολιτική

11:3722/10

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία Γραικού Θέματα GR Times ,Κοινωνία

11:3022/10

Θεσ/νίκη: Έκρυβαν ναρκωτικά σε θάμνο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1922/10

Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπισθεί ! Άρθρα

11:1522/10

Δερμιτζάκης: Placebo και όχι το εμβόλιο έλαβε ο εθελοντής που πέθανε Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:0022/10

Κορωνοϊός: «Κόκκινη» η Καστοριά και «μίνι» lockdown Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

10:5922/10

Υψηλό εμπόδιο ειδικά μέσα στην έδρα της Αθλητισμός

10:4522/10

Δίκη ΧΑ: Αναμένεται η απόφαση για τις αναστολές Κοινωνία ,Πολιτική

10:3522/10

Μητσοτάκης: Στις 12:30 η τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες Κορωνοϊός ,Περιφέρειες

10:3022/10

Κορωνοϊός: Αναστάτωση στην Κόρινθο για κρούσματα σε βιομηχανία Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:1522/10

ΣΕΓΕ: Top δεξιότητες στην κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

10:1422/10

Θεσσαλονίκη: Aυξήθηκε 500% η συγκέντρωση κορωνοϊού στα λύματα! Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

10:0022/10

Γερμανία: Ρεκόρ 11.287 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:4522/10

Κορωνοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο Επιστήμη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:3322/10

Κορωνοϊός: Κατέληξαν 86χρονος και 74χρονος στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:3022/10

Τουρκία: Νέες προκλητικές δηλώσεις από Ακσόι και Οκτάι Βαλκάνια

09:1522/10

Συνέντευξη Θ. Σκυλακάκη για το επίδομα θέρμανσης Ενέργεια ,Κοινωνία

09:0022/10

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4522/10

Oι κινεζικές Huawei, ZTE εκτός σουηδικού 5G Διεθνή ,Τεχνολογία

08:3022/10

Τον Κ. Μητσοτάκη θα υποδεχθεί σήμερα η ΠτΔ Πολιτική

08:2822/10

Κορωνοϊός: Το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ περνά από rapid test (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

08:1922/10

Ποιοι εκλέγονται στο νέο δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

08:1522/10

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά – Τζιτζικώστα Κορωνοϊός ,Περιφέρειες

08:0622/10

Σε ύψιστη επιφυλακή στον Έβρο οι Ένοπλες Δυνάμεις – Φήμες για επίσκεψη Ερντογάν (... Ελλάδα ,Πολιτική ,Χωρίς κατηγορία

08:0422/10

Μια συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0022/10

Συν-Εργασία: Παρατείνεται ως το τέλος Δεκεμβρίου Βουλή ,Οικονομία

07:5622/10

Συντάξεις: Η ώρα των αναδρομικών -Από σήμερα στα ΑΤΜ Κοινωνία ,Οικονομία

07:4822/10

Ελληνική αντι-Navtex μετά τη νέα τουρκική πρόκληση Πολιτική

07:4522/10

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέα μέτρα Κορωνοϊός ,Πολιτική

07:3622/10

Θεσ/νίκη: Επιχείρηση… πλατεία από την ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

07:1522/10

ΕΣΘ: Εκλογές με χαμηλή συμμετοχή, 14 εκλέκτορες στην Ομοσπονδία Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

07:0522/10

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Ζακύνθου Κοινωνία

07:0022/10

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου Κοινωνία

23:5921/10

Κορωνοϊός-Ρωσία: Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και 15.700 νέα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5621/10

Από ψηλά… το Καλπάκι Ιωαννίνων Περιβάλλον

23:5121/10

Τουρκία: Εξέδωσε νέα Navtex – Παρατείνονται οι έρευνες Κοινωνία ,Πολιτική

23:5021/10

Ινδία-Covid-19: Σχεδόν 116.000 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4821/10

Τ. Φούντογλου: Νιώθουμε όλοι κουρασμένοι Κοινωνία

23:4021/10

Περιφέρεια ΑΜΘ: Συμμετοχή στην εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» Κοινωνία ,Περιφέρειες

23:3521/10

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το διατηρητέο της Κριεζώτου Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:3021/10

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων η Βόρεια Μακεδονία- 641 σε 24 ώρες Διεθνή ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:2021/10

Ηράκλειο: Σκαρφάλωσε στο στύλο της ΔΕΗ λόγω πλημμύρας Κοινωνία

23:1021/10

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Διαμαρτυρία για την παρουσία του ΕΟΔΥ Δήμοι ,Κορωνοϊός

23:0221/10

ΕΕΘ: Ποια μέτρα ισχύουν στο επίπεδο 3 Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

23:0021/10

Τροπολογία για στήριξη εργαζομένων ανάλογα το επιδημιολογικό επίπεδο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:5021/10

Γεννηματά: Ο χάρτης γίνεται κόκκινος και δεν παίρνουν τα σωστά μέτρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

22:4521/10

Υπ. Δικαιοσύνης: Παύονται οι εισαγγελείς Τουλουπάκη και Μπαρδάκης Βουλή

22:4021/10

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

22:3021/10

ΓΣΕΕ για Πτωχευτικό Νομοσχέδιο: Δυσμενές τοπίο για τους εργαζόμενους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

22:2421/10

Γεωργία: Ένοπλος κρατά δεκάδες ομήρους μέσα σε τράπεζα Διεθνή

22:2021/10

Βαρτζόπουλος: «Δεν ασχολούμαι με γελοιότητες καταδικασμένου ναζί» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

22:1021/10

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και ποιες στο «πορτοκαλί» Ελλάδα ,Κορωνοϊός

22:0021/10

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Αρμενία δεν βλέπει διπλωματική λύση στη σύγκρουση Διεθνή ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ