Χαλκιδική: Χωρίς αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά τη θεομηνία

Χαλκιδική: Χωρίς αποζημιώσεις ένα χρόνο μετά τη θεομηνία
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019, όταν μία ασυνήθιστης έντασης υπερκαταιγίδα έπληξε με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Χαλκιδική.

Ο ανεμοστρόβιλος που σχηματίστηκε και συνοδεύτηκε από καταρρακτώδη βροχή και χαλαζόπτωση σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω οχτώ νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα.

Ένα χρόνο μετά επιχειρηματίες και πολίτες ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, ενώ άγνωστο παραμένει πότε και αν τελικά θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Λύση στο πρόβλημα ζήτησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με επιστολή του προς το γραφείο του πρωθυπουργού και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Το πρόβλημα είναι ότι η υπηρεσία που έχει παραλάβει όλες τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των πληγέντων, θα έπρεπε να έχει παραδώσει τις καταστάσεις στο υπουργείο, για να προχωρήσουν οι πληρωμές. Δυστυχώς, όμως, λόγω COVID το Δημόσιο υπολειτουργούσε και συνεχίζει να υπολειτουργεί και αυτές οι επιτροπές δε λειτούργησαν ως όφειλαν», ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τεράστια την πληγή που άνοιξε η θεομηνία για τους επιχειρηματίες της περιοχής. «Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν από μία κρίση δέκα ετών, ενώ πολλοί, επειδή έπαθαν τη ζημιά μέσα στο καλοκαίρι, αναγκάστηκαν να δώσουν χρήματα για να προλάβουν να ξανανοίξουν τα καταστήματά τους, ώστε να μη χάσουν μέρα. Στη συνέχεια τους ήρθε ο αντικαπνιστικός νόμος και μετά το κλείσιμο με την πανδημία. Είναι κυριολεκτικά μια τραγωδία. Έχω μία πληροφορία ότι είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος, αλλά περιμένουμε», τόνισε ο κ. Κουφίδης.

Απαισιόδοξοι οι επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες των περιοχών που επλήγησαν, πάντως, δεν είναι αισιόδοξοι ότι τελικά θα λάβουν αποζημίωση.

«Είμαστε ακόμα στην αναμονή. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει αποζημιωθεί κανείς και απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αποζημιωθεί κανείς. Αυτά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο Θάνος Τουμπάκης, πρόεδρος των επιχειρηματιών στα Νέα Πλάγια, της περιοχής που μαζί με τα Φλογητά και τη Σωζόπολη του Δήμου Νέας Προποντίδας χτυπήθηκε περισσότερο από την υπερκαταιγίδα.

Ο κ. Τουμπάκης ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων έπαθαν μεγάλη ζημιά, την οποία αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν βιαστικά, προκειμένου να έχουν παραστατικά και να λάβουν την αποζημίωση.

«Αρκετοί από αυτούς που έπαθαν ζημιές και τους υποχρέωσαν κατά κάποιον τρόπο να κάνουν αγορές για να παρουσιάσουν τιμολόγια και να αποζημιωθούν την πάτησαν δύο φορές. Θα μπορούσαν κάποια πράγματα να τα «μπάλωναν», κάποιες εργασίες να τις έκαναν με καλύτερη οικονομική προσφορά.

Τώρα τους έβαλαν σε μία διαδικασία να κόψουν τιμολόγια και να τα κάνουν όλα γρήγορα για να προλάβουν τις προθεσμίες και μετά τους είπαν «βλέπουμε». Θα ήταν πιο έντιμο να τους έλεγαν ότι δε θα γίνει τίποτα», τόνισε.

«Τυχεροί» οι αγρότες

Οι μόνοι επαγγελματίες που έχουν πάρει μέρος της αποζημίωσης μέσω του ΕΛΓΑ είναι οι αγρότες, που σταδιακά ανά περιοχή.

«Έχουμε πάρει μέχρι στιγμής το 65% της αποζημίωσης και μας έχουν ενημερώσει ότι το υπόλοιπο 35% θα το πάρουμε μέσα στον Ιούλιο», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλλικράτειας, Κυριάκος Κασμίρης.

Η γραφειοκρατία και τα παράδοξά της

Εκτός από την απώλεια της περιουσίας τους, οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής βρέθηκαν αντιμέτωποι και με το τέρας της γραφειοκρατίας του ελληνικού Δημοσίου.

Τη δαιδαλώδη διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται φορείς της αυτοδιοίκησης, τέσσερα υπουργεία και διάφορες υπηρεσίες περιέγραψε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, που επιστράτευσε τις υπηρεσίες του δήμου να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις, προκειμένου να διευκολύνουν τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο δήμος δέχτηκε αιτήσεις, οι οποίες έπρεπε να χωριστούν σε τρία μέρη.

Το προνοιακό επίδομα

Το πρώτο μέρος ήταν για το προνοιακό επίδομα για τις κύριες κατοικίες, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα μικρό ποσό που δίνεται ως έκτακτο βοήθημα και αφορά κυρίως σε οικοσκευή και μικρής έκτασης προβλήματα.

Συνολικά, κατατέθηκαν περίπου 1.000 αιτήσεις με ασφυκτική προθεσμία έξι μηνών για να διεκπεραιωθούν. Οι περισσότερες αιτήσεις απορρίφθηκαν είτε γιατί δεν κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά της δεύτερης φάσης, είτε γιατί οι δαπάνες δεν ήταν επιλέξιμες.

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο παράδοξα. Πρώτον, το προνοιακό επίδομα ήταν μέχρι το 2010 στην αρμοδιότητα της τότε νομαρχίας. Με τον Καλλικράτη μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες στους δήμους, αλλά τη συγκεκριμένη την κράτησε η έδρα του νομού, γιατί εκεί έμειναν οι υπάλληλοι, οπότε είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Πολυγύρου.

Δεύτερον, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που απέστειλε το υπουργείο στον δήμο, επιλέξιμες δαπάνες είναι για ό,τι καθιστά λειτουργικό το σπίτι. Δηλαδή, δεν περιλαμβάνονται οι τέντες και τα στόρια, ζημιές που καταγράφηκαν στην πλειονότητα των σπιτιών. Στην πράξη, δηλαδή, σχεδόν κανένα σπίτι δεν υπαγόταν σε αυτήν την κατηγορία, καθώς για τις μεγάλες ζημίες αρμόδια είναι άλλη υπηρεσία.

Οι μεγάλες ζημιές

Το δεύτερο μέρος είναι τα κτίρια, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για επιχειρήσεις, τα οποία έχουν υποστεί μεγαλύτερης έκτασης ζημιές, δηλαδή χρειάζονται αδειοδότηση από την Πολεοδομία για να αποκατασταθούν. Η κατηγορία αυτή, στην οποία υπάγονται και όλες οι εξοχικές κατοικίες, ανήκει στην ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών με αρμόδια υπηρεσία τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έκανε δειγματοληπτικά κάποιες αυτοψίες, όπως ορίζει η νομοθεσία, για να οριοθετήσει την πληγείσα περιοχή. Η οριοθέτηση, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κατατεθούν οι αιτήσει τελικά ανακοινώθηκε με ΦΕΚ στις 19 Δεκεμβρίου, δηλαδή πέντε μήνες μετά τη θεομηνία.

Τελικά, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν ότι οι περίπου 3.000 αιτήσεις που είχε δεχτεί ο δήμος έπρεπε να υποβληθούν αυτοπροσώπως, οπότε αναγκάστηκαν να αποστείλουν ενημερωτικά sms σε όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να μη χάσουν τις προθεσμίες.

Το παράλογο είναι ότι η ΔΑΕΦΚ, μετά την κατάθεση των αιτήσεων που έληξε στις 18 Μαρτίου και την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού, έχει ξεκινήσει πάλι αυτοψίες, ενώ στην πλειονότητά τους τα κτίρια έχουν αποκατασταθεί!

Οι επιχειρήσεις

Το τρίτο μέρος αφορούσε στις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα για τις καταστροφές στον εξοπλισμό τους, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Ωστόσο, και σε αυτήν την κατηγορία σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

«Έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις αυτοψίας από τις επιτροπές, οι οποίες λόγω κορωνοϊού δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν. Τώρα θα πρέπει να γίνει η καταγραφή σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα, ο οποίος θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, για να εγκριθεί το ποσό.

Στη συνέχεια, για όσες επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά πηγαίνουν οι εκθέσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να πάρουν από εκεί την αποζημίωσή τους», εξήγησε στο GRTimes.gr η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χαλκιδικής, Μάγδα Συρδάρη.

Συνολικά, περίπου 750 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση, αλλά μόνο οι μισές έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά κι έχουν γίνει εκθέσεις αυτοψίας.

«Έχουμε καταγράψει κάποιες παρατηρήσεις, ελλείψεις των επιτροπών, ελλείψεις υπογραφών, κάποια λάθη που έγιναν στη μεταφορά από τις αυτοψίες στους πίνακες. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν και μετά να αποσταλεί ο πίνακας για να μην αδικήσουμε κανέναν», ανέφερε η κ. Συρδάρη και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δαιδαλώδης η διαδικασία και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι η έλλειψη προσωπικού. Δυστυχώς, επίσης, δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας για να ενημερώσουμε και τους ενδιαφερόμενους», τόνισε.

Στον «αέρα» οι συγγενείς των θανόντων

Ο δήμος ανέλαβε και τις διαδικασίες για την αποζημίωση των οικογενειών που έχασαν τους συγγενείς τους από τη θεομηνία, που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας. «Στείλαμε τα στοιχεία των θανόντων και των συγγενών πολύ γρήγορα, μέσα στον Αύγουστο, αλλά ούτε αυτό έχει προχωρήσει», τόνισε ο κ. Καρράς.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία είναι τόσο μπερδεμένη, που ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν την γνώριζαν ακριβώς. Σε ό,τι αφορά την τελική αξιολόγηση, ανέφερε πως αυτή έχει οριστεί σε διάστημα ενός χρόνου μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων, δηλαδή τον Μάρτιο του 2021.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

07:2011/08

Μητσοτάκης: Ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

07:1211/08

Κινδύνευσαν τέσσερα άτομα από πυρκαγιά στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0011/08

Ακύρωση ΔΕΘ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ χάνει η Θεσσαλονίκη Κορωνοϊός ,Οικονομία ,Σημαντικά

07:0011/08

Ο καιρός για σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0011/08

Προσφυγή στο ΣτΕ για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ Κοινωνία ,Παιδεία

23:5910/08

Nέες εναέριες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο Διεθνή ,Ελλάδα

23:5210/08

Καθ. Ζερεφός-Εύβοια: Δεν γίνεται ποτέ εκκένωση στο νερό Κοινωνία

23:5010/08

Γαλλία: Περίπου 5.000 κρούσματα Covid-19 σε τρεις μέρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4010/08

ΚΚΕ: ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θέλουν να βάλουν χέρι στον ενεργειακό πλούτο Κόμματα ,Πολιτική

23:3010/08

Ευρωπαϊκό Κέντρο Νόσων: 10.000-15.000 κρούσματα κάθε μέρα στην ΕΕ Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2010/08

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρεμποδιστεί οποιαδήποτε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας Κόμματα ,Πολιτική

23:1010/08

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο Αντόνιο Μπαντέρας Κορωνοϊός

23:0410/08

Καλαμαριά: Έρχεται το Παρα Θιν’ Αλός Δήμοι ,Πολιτισμός

23:0010/08

Ηράκλειο: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στην ΥΠΕ Περιφέρειες ,Υγεία

22:5010/08

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20 εκατ. παγκοσμίως Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4010/08

Γώγος: Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα μέσα στην εβδομάδα Κορωνοϊός

22:3010/08

Καλλιθέα: Επίθεση με τσεκούρι σε γυναίκα Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1910/08

Τουρκία: Δημοσίευσε φωτογραφίες του Oruc Reis, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

22:1010/08

Εύβοια: Συνεχίζονται ακόμη οι εργασίες για επανηλεκτροδότηση Κοινωνία

22:0010/08

Αυγενάκης: Χαιρόμαστε με τον παραγωγικό διάλογο Αθλητισμός

21:5010/08

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση να κάνει το εθνικό της χρέος Κόμματα ,Πολιτική

21:4010/08

Χρ. Γιαννούλης: Αναζητείται ο Απ. Τζιτζικώστας στον Λαγκαδά Περιφέρειες ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

21:3010/08

ΕΕ: Έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Εύβοια ΕΕ ,Κοινωνία

21:2210/08

Μητσοτάκης: Ενημερώνει αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς Πολιτική

21:2010/08

Βρυξέλλες: Παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Μεσόγειο Διεθνή ,Πολιτική

21:1010/08

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Λάκκωμα Χαλκιδικής Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0010/08

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Πλήγμα η ματαίωση της ΔΕΘ Ειδήσεις ,Θεσσαλονίκη

20:5010/08

Κρούσμα κορωνοϊού στο υπουργείο Πολιτισμού Κορωνοϊός ,Πολιτισμός

20:4010/08

Πλακιωτάκης: Αυξημένοι έλεγχοι στα λιμάνια για την τήρηση των μέτρων Κοινωνία

20:3610/08

Ερντογάν: «Όσοι δεν μας ακούν αμαυρώνουν το μέλλον τους» Διεθνή

20:3010/08

Κορωνοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στην Κύπρο Διεθνή

20:2010/08

Λίβανος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Διεθνή

20:1010/08

Μητσοτάκης για Χαρδαλιά: Εχει την απόλυτη προσωπική μου στήριξη Πολιτική

20:0710/08

Τουρκικό ΥΠΕΞ:»Θα ανατρέψουμε την πειρατική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου» Διεθνή ,Πολιτική

20:0010/08

Χαλκιδική: Νέο πάρκινγκ στα Μουδανιά – Δείτε φωτογραφίες Κοινωνία

19:5010/08

Ηχηρή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Oruc Reis Διεθνή

19:4010/08

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

19:3010/08

Ιωαννίδης: Προλάβαμε τα χειρότερα στη Χαλάστρα Δήμοι ,Κοινωνία

19:2410/08

Αυστηρό διάβημα στο τουρκικό ΥΠΕΞ με εντολή Δένδια Διεθνή ,Πολιτική

19:2010/08

Μητσοτάκης: Μη αποδεκτή η πολιτική των ίσων αποστάσεων Πολιτική

19:1310/08

Μητσοτάκης από Εύβοια: Η Πολιτεία δίπλα σε αυτούς που έχασαν περιουσίες και νοικοκυριά Πολιτική

19:1010/08

Κορωνοϊός: 18 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – Κι άλλα μέτρα, ζητούν οι ειδικοί Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:0010/08

Καφετέρια για πρόβατα…χωρίς τον λύκο Διεθνή

18:5010/08

Κορωνοϊός: 126 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:4810/08

Δ. Θεσσαλονίκης: Τρία νέα κρούσματα – Τι λέει η διοίκηση Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

18:4410/08

Λουκέτο και πρόστιμο σε beach bar στη Μυτιλήνη Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

18:4010/08

Εικονική περιήγηση στα Μοναστήρια της Πιερίας Δήμοι

18:3210/08

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

18:3010/08

Εύβοια: Έκτακτη επιχορήγηση των πληγέντων δήμων Δήμοι ,Κοινωνία

18:2710/08

Μεγάλη έκρηξη στη Βαλτιμόρη με τουλάχιστον 1 νεκρό Διεθνή

18:2010/08

Ιταλία-Covid-19: Ενισχύονται τα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:1310/08

Ραγδαίες εξελίξεις στον Λίβανο: Παραιτείται η κυβέρνηση Διεθνή

18:1010/08

Καράογλου: Απόφαση ευθύνης η ακύρωση της ΔΕΘ Κορωνοϊός ,Οικονομία

18:0010/08

Πόρος: “Μαϊμού” φυσικοθεραπεύτρια φέρεται να έσπειρε τον κορωνοϊό Κορωνοϊός

17:5010/08

Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου: Θα μπορούσα να είχα γίνει κιμάς Lifestyle

17:4010/08

Τραγωδία στην Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από την επόμενη μέρα Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4010/08

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Χαλκιδική Κοινωνία

17:3410/08

Με δεύτερη Navtex απαντάει η Τουρκία Διεθνή

17:3010/08

Πότε κατατάσσονται οι στραυτεύσιμοι την 2020 Ε/ΕΣΣΟ Κοινωνία

17:2910/08

Τζήκας στο GRTimes.gr: Τα σχέδια μετά την ακύρωση της ΔΕΘ Κορωνοϊός ,Οικονομία ,Σημαντικά

17:2010/08

ΠΟΥ: Η επιδημία θα επιστρέψει εάν αμβλύνουμε την πίεση Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:1110/08

Πού κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από μεσάνυχτα – Τα νέα μέτρα Κορωνοϊός

17:1010/08

Λίβανος: Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών Διεθνή

17:0010/08

Εύβοια: Συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη το όγδοο θύμα Κοινωνία

16:5510/08

Κορωνοϊός: Δε θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ – Τα νέα μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

16:5310/08

Live τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Κορωνοϊός

16:5010/08

Από σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουνίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:4010/08

Έκκληση για αίμα από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη ,Υγεία

16:3010/08

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά σε… ηχείο! Θεσσαλονίκη

16:2010/08

Λάρισα: Στους 4 οι διασωληνωμένοι από γάμο στον Αμπελώνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:1010/08

Μετέτρεψε το εξοχικό του σε αποθήκη ναρκωτικών! (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

16:0010/08

Γερμανία: Λάθος μήνυμα οι κινήσεις της Τουρκίας Διεθνή

15:5910/08

Εισαγγελική έρευνα για την τραγωδία στην Εύβοια Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:5510/08

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 10.000 συλλήψεις τον Ιούλιο – Δείτε γιατί Κοινωνία

15:5010/08

Δ. Λαγκαδά: Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών Θεσσαλονίκη

15:4010/08

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός προς τους πληγέντες της Εύβοιας από κυβέρνηση Μητσοτάκη Πολιτική

15:3010/08

ΚΙΝΑΛ για Εύβοια: Ακέραιη η ευθύνη της κυβέρνησης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

15:2010/08

Κοτανίδου: Κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και μεταδίδουν τον ιό Ελλάδα ,Κορωνοϊός

15:1910/08

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε στάση λεωφορείου (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times

15:1010/08

Πήγαν να γράψουν πιστή και τους επιτέθηκε Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:1010/08

Θεσ/νίκη: Συλλήψεις για ναρκωτικά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:0410/08

Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ+VIDEO) Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

15:0010/08

Σύρος: Πυρκαγιά και έκρηξη στον Ταρσανά (ΦΩΤΟ+VIDEO) Κοινωνία

14:5010/08

Μια βδομάδα ο μέσος όρος επώασης του κορωνοϊού Επιστήμη ,Κορωνοϊός

14:4010/08

Σχεδόν 55.000 έλεγχοι λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:3310/08

Φωτιά στην περιοχή Χανδρινός Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3010/08

Λευκορωσία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες Διεθνή

14:3010/08

Europa League, o θεσμός που… πονάει τους Ιταλούς Αθλητισμός

14:2010/08

Βατόπουλος-Κορωνοϊός: H νεολαία δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

14:1910/08

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:1010/08

Γεραπετρίτης για τουρκική προκλητικότητα: Δεδομένη η ελληνική αποφασιστικότητα Ελλάδα ,Πολιτική

14:0010/08

ΚΥΣΕΑ: Εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα Ελλάδα ,Πολιτική

13:5010/08

Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί – Ταυτοποιήθηκε η σορός στον Κάλαμο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4010/08

Με την σοβαρότητα της Ίντερ Αθλητισμός

13:3010/08

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Έχει αυξητικές τάσεις ο ιός Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ