Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες της Κατερίνης- Τι λέει ο αντιδήμαρχος στο GR TIMES

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες της Κατερίνης- Τι λέει ο αντιδήμαρχος στο GR TIMES

Χωρίς ναυαγοσώστες είναι εδώ και δύο ημέρες οι παραλίες του Δήμου Κατερίνης. Η εταιρία ναυαγοσωστικής «Lifeguard Patrol» έκανε σήμερα γνωστό με ανακοίνωσή της, την προσωρινή αναστολή των εργασιών «Ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του δήμου Κατερίνης» λόγω του ότι ο δήμος «δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία».

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Τσουκάλης εξήγησε στο Gr Times ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο ημέρες διότι οι ναυαγοσώστες άργησαν να πληρωθούν. Ο κ. Τσουκάλης εξήγησε ότι αυτό έγινε επειδή «οι ναυαγοσώστες ζήτησαν μεγαλύτερους μισθούς από τον δήμο, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται. Εδώ και δύο ημέρες υπάρχει το πρόβλημα με την ναυαγοσωστική εταιρεία. Η πληρωμή θα γίνει κανονικά απλά υπήρξε μία καθυστέρηση μίας εβδομάδας γιατί τα ποσά δεν είναι μικρά».

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά των εταιρειών λέγοντας ότι δημιουργούν… τραστ.

«Οι εταιρείες έχουν το μονοπώλιο και ενώ εμείς κάνουμε ανοιχτό διαγωνισμό και δεν έρχεται κανένας στη δημοπρασία, γιατί τα έχουν συμφωνήσει έτσι, μας ανάγκασαν το ποσό πληρωμής να ανέβει από 150 ευρώ που ήταν στα 400 ευρώ. Αν το ποσό ήταν 150 ευρώ θα είχαν πληρωθεί οι άνθρωποι. Αλλά κατάφεραν με το μονοπώλιο που έχουν να τριπλασιάσουν την τιμή και να φέρουν σε δύσκολη θέση τους δήμους, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ναυαγοσωστική κάλυψη και να καταβάλουμε το ποσό που αυτοί καθορίζουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκάλης.

Ο κ. Τσουκάλης πρόσθεσε πως έχει έρθει σε επαφή με την νέα διοίκηση του δήμου που θα αναλάβει καθήκοντα σε λίγες ημέρες και πως μετέφερε το σκεπτικό του για το πως θα κινηθούν απέναντι στις συγκεκριμένες εταιρείες ναυαγοσωστικής. «Εμείς παραδίδουμε σε λίγο. Το δικό μου σκεπτικό, ως προς αυτό το μονοπώλιο, το έχω καταθέσει στην νέα διοίκηση διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο “εκβιασμός”. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τέτοια ποσά», καταλήγει ο αντιδήμαρχος του δήμου Κατερίνης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της «Lifeguard Patrol»:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ