Δ. Νέας Προποντίδας: Απαλλαγή τέλους διακλάδωσης ακινήτων στις Μουριές

Δ. Νέας Προποντίδας: Απαλλαγή τέλους διακλάδωσης ακινήτων στις Μουριές

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή Μουριές απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τέλους διακλάδωσης του δήμου Νέας Προποντίδας.

Συγκεκριμένα, με την 141/2021 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο απαλλάσσει πλήρως  από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή Μουριές, στην παραλία Διονυσίου, στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων παραλίας Διονυσίου του δήμου Ν. Προποντίδας”.

Δυνάμει του άρθρου 96 του ν. 4685/2020 είναι πλέον επιλέξιμες οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης, που αφορά φρεάτιο ιδιωτικής σύνδεσης και διακλάδωση από τη ρυμοτομική γραμμή μέχρι τη θέση του αγωγού και η δαπάνη δύναται να καλύπτεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” και χωροθετείται στην παραλία Διονυσίου, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη. Βρίσκεται σε στάδιο προσυμβατικού ελέγχου και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει σύστημα αποχέτευσης με αναρρόφηση, δίκτυα μήκους περίπου 6.860 μ. με τουλάχιστον 120 βαλβίδες και λοιπό εξοπλισμό, αντλιοστάσιο αναρρόφησης, καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο παραλίας Διονυσίου, καθώς και αναβάθμιση του υφιστάμενου αντλιοστασίου Διονυσίου, σύστημα αυτοματισμών που περιλαμβάνει τον τοπικό σταθμό ελέγχου και σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φρεατίων-βαλβίδων κενού και Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου. Τέλος, περιλαμβάνει και την επέκταση των υφιστάμενων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ