ΔΕΔΑ: Και άλλες πόλεις στο δίκτυο φ/α σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

ΔΕΔΑ: Και άλλες πόλεις στο δίκτυο φ/α σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

«Πράσινο φως» για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και σε άλλες πόλεις της ακριτικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), όπως και την κατασκευή ενός κάθετου αγωγού, κατά μήκος του Έβρου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο ως την Ορεστιάδα, πήρε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων που έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Ξάνθη, την 1η Ιουλίου, όταν  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ Μάριου Τσάκα και του Προέδρου της ΔΕΔΑ Βασίλη Κοτρώνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας φέρεται να έθεσε επί τάπητος τον σχεδιασμό της επόμενης φάσης του έργου φυσικού αερίου, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση σε ό, τι αφορά τόσο την επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας όσο και την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου.

Ο αγωγός αυτός θα εκτείνεται από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο το Σουφλί και το Διδυμότειχο. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας που έχει διπλό στόχο: την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών που ζουν στα σύνορα με την Τουρκία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της ακριτικής περιοχής με το φθηνό σε κόστος φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι για το θέμα η ΔΕΔΑ έχει ήδη αρχίσει την εκπόνηση των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών, ενώ παράλληλα αναζητούνται πόροι για την επιχορήγηση του έργου με στόχο ο αγωγός να έχει κατασκευαστεί σε διάστημα ενός έτους.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top